Srbija pomaže razvoj vazdušnog saobraćaja u RS

Glas Srpske
Srbija pomaže razvoj vazdušnog saobraćaja u RS

Banjaluka - Preduzeća iz oblasti avio-saobraćaja iz RS i Srbije jačaće saradnju, a Aerodrom "Nikola Tesla" iz Beograda najavio je da će podržati investicije i donacijama pomoći "Aerodromima RS".

Beogradska vazdušna luka je juče djelom pokazala da je uz banjalučki aerodrom. Direktori Aerodroma "Nikola Tesla" i "Aerodroma RS" Saša Vlaisavljević i Miroslav Janjić potpisali su ugovor o donaciji transportnog sistema vrijednog 70.000 KM.

Vlaisavljević je naglasio da donaciji ne treba pridavati pažnju koliko budućoj saradnji dva aerodroma.

- Ovo je samo jedan mali dio ulaganja u "Aerodrome RS". Razgovarali smo o planovima koje bismo mogli da ispratimo i podržimo jer se preduzeće iz Srpske širi i ulaže. Nastavićemo sa donacijama, sponzorstvima i sa drugom vrstom pomoći. Nadam se da ćemo u ovoj godini raditi i sa puno većim iznosima novca jer mi pravimo rekordne poslovne rezultate koji nam dozvoljavaju da pomažemo preduzeće iz oblasti avio-saobraćaja u RS na koje gledamo bratski - kazao je Vlaisavljević.

U "Aerodromima RS" kažu da imaju odličnu saradnju sa Aerodromom "Nikola Tesla".

- Sa prijateljima i partnerima iz Beograda imamo potpuno otvorenu i sjajnu saradnju. Ova donacija je samo jedna u nizu onih koje su došle iz Beograda. Razgovaramo i o drugim sadržajima i pomoći koja nam je neophodna. Iskustvo kolega iz Beograda može nam pomoći u daljem razvoju - rekao je Janjić.

Potpisivanju ugovora u Banjaluci prisustvovao je i ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić, koji je zahvalio na pomoći naglasivši da rukovodstvo Aerodroma "Nikola Tesla" u Srpsku uvijek dolazi sa pomoći i podrškom.

- Donacija koju su obezbijedili naši prijatelji iz Beograda je dio specijalnih i paralelnih veza između Srpske i Srbije. U investicijama imamo bratsku pomoć Beograda. Razgovarali smo i o drugim mogućnostima u kojima bi nam mogao pomoći Aerodrom "Nikola Tesla" - kazao je Trninić.

"Aerodromi RS", kazao je Trninić, započeli su investicione projekte vrijedne sedam miliona KM kako bismo obezbijedili bolje uslove i privukli avio-kompanije da uspostave letove iz Banjaluke. Za sada redovne letove održava jedino "Er Srbija" čiji avioni povezuju Banjaluku i Beograd.

Otvaranje terminala

Direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević rekao je da će ovo preduzeće za deset dana otvoriti treći terminal i da će time povećati kapacitet sa 5,5 miliona na 7,5 miliona putnika godišnje. Vlaisavljević je na svečanost pozvao Neđu Trninića i rukovodstvo "Aerodroma RS".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana