Milekić: Neće biti prodaje, ni privatizacije Elektroprivrede Republike Srpske

Srna
Milekić: Neće biti prodaje, ni privatizacije Elektroprivrede Republike Srpske

Trebinje - Direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Branislava Milekić ponovila je da ovo preduzeće neće biti ni prodavano, ni privatizovano, već da će ova struktura kapitala biti zadržana.

Milekićeva je rekla novinarima u Trebinju da to ne znači da ne postoji tendencija da se sa “Elektroprivredom Srbije” /EPS/ ostvare najčvršći mogući odnosi i saradnja.

“Mi imamo i ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji, i u najtežim trenucima jedni drugima smo priskakali u pomoć”, istakla je Milekićeva.

Ona je dodala da su svi vidovi saradnje između dvije elektroprivrede, pa i zajedničke investicije dobrodošle, te istakla da je mišljenja da visokim političkim funkcionerima u Republici Srpskoj nije na umu ni prodaja, ni privatizacija ERS-a.

Odgovarajući na pitanje da li ostaje aktuelno povećanje cijene struje električne energije u Srpskoj, Milekićeva je ponovila da je prosječno zahtijevano povećanje cijena 8,68 odsto, kao i da je da je tarifni postupak u toku, te napomenula da se ERS obratila Regulatornoj komisiji samo sa neophodnim zahtjevima.

Ukoliko Regulatorna komisija odobri zahtjeve, Milekićeva je ponovila da će cijena u Republici Srpskoj biti ponovo najniža u regionu.

“Cijene koje će Republika Srpska obezbijediti i za privredne subjekte i dalje će biti najniže, čak i u odnosu na Srbiju”, rekla je Milekićeva.

Ona je podsjetila da je Republika Srpska u prošlogodišnjim polavama pretrpjela štetu od 68 miliona km, da su direktne štete u ERS-u bile 30 miliona KM, te da je formiranjem Fonda solidarnosti ERS dobila nove obaveze.

Govoreći o depozitu koji je ERS imala u Bobar banci, Milekićeva je demantovala da je riječ o cifri od 30 miliona KM, napominjući da su sva preduzeća iz sastava ERS-a u toj banci imala nešto više od osam miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana