Kupovina Elektroprivrede RS hrvatski pucanj u prazno

M. M.
Kupovina Elektroprivrede RS hrvatski pucanj u prazno

Banjaluka, Zagreb - "Hrvatska elektroprivreda" bacila je oko na nekoliko konkurenata u regionu uključujući i "Elektroprivredu RS", ali je to što se tiče Srpske pucanj u prazno.

- Jasan stav Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS je da se ne ide u privatizaciju "Elektroprivrede RS" - istakli su u ovom resoru Vlade RS koja je u više navrata ponovila da strateška preduzeća poput "Elektroprivrede" nisu na prodaju.

U planu restrukturiranja "Hrvatske elektroprivrede" pod nazivom "Projekat Tesla" kao potencijalne mete za preuzimanje uz "Elektroprivredu RS" navedene su i "Elektroprivreda BiH", "Elektroprivreda Crne Gore" i druge slične firme u regionu. Plan restrukturisanja "Hrvatske elektroprivrede" trebao bi biti završen do kraja godine, a podrazumijeva reorganizaciju cjelokupnog poslovanja i otpuštanje 1.700 radnika kroz odlazak u prijevremenu penziju ili uz otpremninu. Nakon što bude sprovedena reorganizacija i stabilizovano poslovanje, plan predviđa širenje preuzimanjem kompanija u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana