Kolektor otvorio novi pogon

Srna
Kolektor otvorio novi pogon

Laktaši - Novi proizvodni pogon slovenačke kompanije "Kolektor" otvoren je juče u Klašnicama kod Laktaša, a u njemu će biti zaposlena 64 radnika.

Površina novog pogona je 6.000 kvadratnih metara, a do 2020. godine trebalo bi u potpunosti da bude opremljen.

Predsjednik Nadzornog odbora koncerna "Kolektor" Stojan Petrič rekao je da je veoma zadovoljan razvojem njihovog poslovanja u Srpskoj gdje su prisutni već deset godina.

- U RS je povoljan poslovni ambijent - istakao je Petrič.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da Srpska želi da napravi povoljno okruženje za investitore i da će ove godine biti ponuđena nova zakonska rješenja s ciljem razvoja privrede.

- Ovaj koncern će poboljšati uslove življenja u Laktašima, ali i u RS. Zakonskim rješenjima i odlukama želimo da kreiramo stimulativno poslovno okruženje za investitore - istakao je Dodik.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić kazao je da Vlada podržava "Kolektor" koji je u proteklom periodu ostvario impresivne rezultate.

- Cilj Vlade je razvoj i zapošljavanje. I dalje ćemo snažno podržavati ovo, ali i druga preduzeća - rekao je Đokić i podsjetio da je Vlada do sada "Kolektoru" u vidu podsticaja za zapošljavanje i izvoz odobrila više od 600.000 KM.

Ministar privrednog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravko Počivalšek naglasio je da je otvaranje proizvodnog pogona korak u razvoju i internacionalizaciji "Kolektora".

- U narednih pet godina ukupna investicija u RS trebalo bi da bude veća od deset miliona evra i da bude zaposleno još 100 radnika - rekao je Počivalšek i podsjetio da "Kolektor" u Srpskoj ima 350 zaposlenih. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana