“Elektrokrajina” povećala dobit na 2,7 miliona KM

M. Č.
“Elektrokrajina” povećala dobit na 2,7 miliona KM

Banjaluka - Preduzeće “Elektrokrajina” Banjaluka povećalo je u prvom tromjesečju 2015. godine prihode i neto dobit u odnosu na isti period prošle godine.

Prihod najvećeg distributivnog preduzeća u sistemu “Elektroprivrede RS” iznosio je 59,1 milion KM, što je za 3,9 miliona ili sedam odsto više u odnosu na isti period 2014. godine. Rashodi su istovremeno povećani za 3,8 miliona KM ili 7,2 odsto, a neto dobit je porasla za tri procenta na 2,7 miliona KM.

U preduzeću ističu da bi rezultati bili još bolji da nije došlo do intenziviranja neovlašćene potrošnje struje, što je dovelo do blagog povećanja distributivnih gubitaka na skoro 19 odsto.

- Zbog snježnog nevremena u februaru i početkom marta većina terenskih radnika je bila angažovana na hitnim intervencijama na sanaciji distributivne mreže, pa su pojedinci iskoristili njihovo odsustvo u redovnim aktivnostima da izvrše nelegalne zahvate na mjernim mjestima, koji su doveli do povećanja neovlašćene potrošnje električne energije. Zbog toga smo odmah krenuli sa pooštrenim kontrolama koje su već u aprilu dale rezultate - kazala je direktor “Elektrokrajine” Seka Kuzmanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana