Državne akcije “Ljubije”juri jedna kompanija

Državne akcije “Ljubije”juri jedna kompanija 19.01.2019 18:31 | V. K.

Banjaluka - Investiciono-razvojnoj banci (IRB) Republike Srpske je, u predviđenom roku, jedno zainteresovano lice dostavilo dokumentaciju kojom treba da dokaže ispunjenost kriterijuma propisanih za učešće na aukciji, na kojoj će krajem ovog mjeseca na prodaju biti ponuđen državni kapital u Rudniku željezne rude (RŽR) “Ljubija”.

Potvrdili su to u petak “Glasu Srpske” u toj instituciji i dodali da će u narednim danima dostavljena dokumentacija biti pod njihovom lupom.

- Dokumentacija će biti pregledana i analizirana s ciljem provjere ispunjenosti kvalifikacionih kriterijuma i u skladu sa njima i eventualnog izdavanja potvrde zainteresovanom licu koja mu omogućava učešće na aukciji - kazali su u IRB-u i dodali da ponovnog prolongiranja datuma održavanja aukcije neće biti.

Rok za dostavljanje dokumentacije za učešće na aukciji na berzi istekao je u četvrtak, a aukcija na Banjalučkoj berzi je zakazana za 30. januar, iako je prvobitno trebalo da bude 17. decembra prošle godine.

Odlukom o prodaji definisano je da je vrijednost kompletnog paketa 69,02 miliona KM, a prema ranijim najavama za akcije je trebalo da se nadmeću stari rivali - izraelska kompanija “Izraeli investment grup” i poznata kompanija “Arselor Mital”, sa kojom RŽR ima zajedničko preduzeće u Prijedoru “Arselor Mital”, a koje je čekalo zeleno svjetlo od vrha.

Direktor prijedorske kompanije Mladen Jelača u petak je istakao da misli da su dostavili dokumentaciju, dok sa direktorom izraelske kompanije Evgenijem Zotovim nismo uspjeli da stupimo u kontakt. Zotov je, na dan kada je isticao rok za prijavu kazao za “Glas Srpske” da čekaju još neke detalje.

 

 © Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica