Banjalučka pivara ne pomišlja da napusti RS

M. Mi.
Banjalučka pivara ne pomišlja da napusti RS

Banjaluka - "Banjalučka pivara" je saopštila da neće mijenjati mjesto poslovanja i da su netačne tvrdnje da sjedište kompanije preseljavaju u FBiH.

Spekulacije u pojedinim medijima i u javnosti su se pojavile nakon što su na Banjalučkoj berzi prometovane akcije koje su u posjedu fonda "Altima invest", većinskog vlasnika "Banjalučke pivare". "Glas Srpske" je i tada objavio da je bila riječ samo o prenosu akcija na drugu firmu istog vlasnika i da to neće prouzrokovati nikakvu promjenu u poslovanju jedine pivare u Srpskoj.

- "Banjalučka pivara" je otvoreno akcionarsko društvo koje kotira na berzi. Apsurdno je iznositi tvrdnje da se, nakon više od 140 godina poslovanja, sjedište kompanije preseljava u FBiH. Sjedište "Banjalučke pivare" ostaje u RS, gdje već decenijama poslujemo uspješno, gajeći uzajamno povjerenje s potrošačima i sa stanovništvom. Kontroverza koja je stvorena u posljednjih nekoliko dana nam veoma jasno pokazuje koliki je značaj ove kompanije za RS, što je i tačan razlog što nikad ne bismo razmotrili bilo kakav korak preseljenja sjedišta kompanije. Sve ove godine odnos sa zajednicom zasnivali smo na prijateljstvu i povjerenju i tako ćemo nastaviti - izjavio je generalni direktor "Banjalučke pivare" Nikolas Peni.

U "Banjalučkoj pivari" ističu da nastavljaju da ispunjavaju sve obaveze prema RS.

- Kompanija je orijentisana na zadovoljavanje potreba svojih potrošača, zbog čega konstantno radi na usavršavanju svojih proizvoda i podizanju njihovog kvaliteta. Jedan od prioriteta je stvaranje povoljne poslovne klime za više od 250 radnika koje zapošljava i nekoliko stotina dobavljača sa kojima posluje. Podržavajući više od 400 društveno odgovornih aktivnosti godišnje, "Banjalučka pivara" postavlja potrebe lokalne zajednice kao jedan od prioriteta poslovanja - istakli su u "Banjalučkoj pivari".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana