Холандска политичарка се убила јер су је силовали мигранти

Срна
Холандска политичарка се убила јер су је силовали мигранти

Хаг - Нова мигрантска афера потреса Холандију, а у центру је некадашњи посланик Градске скупштине у Хагу Вили Диле, која је извршила самоубиство након што је објавила да су је силовали мигранти.

Њена објава на друштвеним мрежама је брзо уклоњена, а полиција признаје да је обавијештена о силовању, али да посланица није пријавила починиоце.


Пошто је Диле ускоро пронађена мртва, то је изазвало жестоко реаговање дијела јавности и сумње у рад холандских власти и полиције.

Два дана прије него што се убила, Диле је емитовала видео у којем је навела да су је силовали мигранти, што су, наводно, заташкали и полиција и владајућа странка.

Након реаговања, снимак је убрзо избрисан и догађај се покушава заташкати, наводе портали.

Вили Диле била је члан Странке за слободу и залагала се за обустављање илегалних миграција.

У снимку који је узнемирио јавност навела је да су је “муслимани групно силовали”, уз оцјену да је “силовање било наручено у оквиру кампање застрашивања владајуће странке која подржава отворене границе”.

Она је изјавила на видео-снимку да је суочена са застрашујућим пријетњама, те да су је присиљавали да ћути о мигрантском насиљу.

“Желим да свијет зна истину. Дана 15. марта 2017. године отета сам, силована и нападнута од групе муслимана због тога што су жељели да се више не јављам за ријеч у Градској скупштини у Хагу”, навела је она у опроштајном снимку.

Она је поручила да напушта политику јер се бојала да би неко могао да повриједи њену дјецу.

“Не могу живјети са тим. Ти људи мрзе жене, а мрзе и мене”, рекла је она.

Видео је убрзо избрисан са “Фејсбука”, а полиција је након самоубиства саопштила да их је Диле обавијестила о силовању, али да није поднијела пријаву.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана