Брнабић: Мој деда је био Хрват, па сам премијерка

Танјуг
Брнабић: Мој деда је био Хрват, па сам премијерка
Брнабић: Мој деда је био Хрват, па сам премијерка

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да јој није јасно шта се то дешава у Хрватској и шта ради њихов државни врх који покушава да “изокрене истину”.

Она је то изјавила поводом реаговања државног врха Хрватске на говор Александар Вучића у Бачкој Паланци на обиљежавању годишњице “Олује”.

“Није ми најискреније јасно шта се то дешава у Хрватској и шта ради хрватски државни врх. Пажљиво сам слушала Вучићев говор и ни у једном тренутку нисам видела ништа проблематично у његовом говору. Чини ми се да хрватски државни врх покушава у потпуности да изврне истину и проба да прикаже како је црно бело и обрнуто, бело црно”, рекла је Брнабићева.

Нагласила је да од предсједника Србије Вучића није чула никакаве фашистичке изјаве, али да их јесте чула у Глини, када су тамо прослављали “Олују”.

У одговору на питања новинара, Брнабићева је рекла да је њен деда био Хрват, а не Србин из Хрватске, и да је и поред те чињенице она постала предсједница Владе Србије.

“То показује да је Србија довољно отворена и да је могуће у Србији да имате председника Владе чији је деда био Хрват. Замислите у Хрватској да имате председнка Владе који има било какве везе са Србијом”, навела је Брнабићева.

Истакла је да, са друге стране, у Хрватској имамо ситуацију да голман хрватске репрезентације не смије ни да помене да има било какво српско поријекло.

Хрватско Министарство спољних и европских послова оцијенило је да је поређење Хрватске са нацистичким режимом замјена теза.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана