Бандић: Волим Београд, треба поравнати ровове прошлости

Танјуг
Бандић: Волим Београд, треба поравнати ровове прошлости
Бандић: Волим Београд, треба поравнати ровове прошлости

Београд - Градоначелник Загреба Милан Бандић поручио је данас да воли Београд и да би било добро за односе Хрватске и Србије да се обје стране клоне да буду велики Хрвати и велики Срби, већ само да буду велики људи.

Бандић је, послије састанка са патријархом Иринејем, казао да, када се срећете са једним ауторитетом какав је први човјек Српске православне цркве, онда треба слушати, а мање говорити, и још мање преносити медијима.

Рекао је да је са патријархом разговарао о односу међу добрим људима, и да су констатовали да с једне и друге стране треба да се што више окренемо будућости и поравнамо ровове прошлости, као и да будемо сви бољи људи.

Упитан за однос према Београду, Бандић је казао да воли да дође у Београд, јер се, када дође на Теразије или у Кнез Михаилову, осјећао као да је на Јелачић плацу.

„Гдје год да дођем на простор бивше Југославије осјећам се као код куће”, подвукао је он.

Објаснио је да са новим градоначелником Београда Зораном Радојичићем жели да се упозна и разговара о проблемима, пројектима, управљању јавним пословима.

„Ја сам 19 година на челу града Загреба, а Зоран Радојичић је на чело Београда изабран прије двије недкеље. Желим му честитати и изразити добру вкеру у сарадњу, као што сам је имао са Синишом Малим, Драганом Ђиласом и свим претходним градоначелницима”, казао је Бандић.

Додао је да често долази у Београд, јер у њему има пар пријатељица.

„Волим Београд, јер Београд зна живјети, а ја волим живот”, казао је Бандић.

Најавио је да вечерас иде на сваду сину свог пријатеља Бобе Живојиновића.

Изразио је жаљење што неће моћи да прати утакмицу репрезентације Хрватске на Свјетском првенству против Аргентине, нагласивши да данас има друге приоритете, али да ће крајичком ока пратити резултат преко интернета.

„Навијајмо данас за Хрватску, а сутра за Србију. Дабогда се срели у финалу”, поручио је Бандић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана