Zasađeno 20 lipa u Njegoševoj ulici

V. P.
Zasađeno 20 lipa u Njegoševoj ulici

Banjaluka - Novi drvored sa 20 sadnica lipe zasađen je juče u Njegoševoj ulici na Petrićevcu. Mladice stabala gradu je poklonila NLB banka, čiji je direktor Radovan Bajić, zajedno sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, ozvaničio sadnju drvoreda.

Bajić je rekao da se NLB banka sa zadovoljstvom priključila akciji obnove stabala u gradu zbog poznate činjenice da je Banjaluka grad zelenila.

- Osim toga grad se i širi i ima nove zone koje treba da imaju iste karakteristike kao i centar grada, sa drvoredima, zato smo se i odlučili da baš na ovoj lokaciji budu zasađene sadnice lipe - zaključio je Bajić.

Radojičić je pozvao i druge kompanije da se priključe ovakvim akcijama da bi u gradu bio obogaćen fond zelenila.

- Postoje različite mogućnosti u kojima zajedno možemo da učestvujemo da bismo u našem gradu poboljšali uslove života, a jedna od njih je sadnja zelenila. Banjaluka nosi epitet grada zelenila i aleja i svi moramo raditi na tome da tako i ostane - kazao je Radojičić.

Dodao je da je zajedno sa ovim drvoredom na Petrićevcu u gradu ove godine posađeno ukupno 220 stabala.

Podsjetio je da će najveća ovogodišnja akcija, u kojoj je uz donacije kompanija izgrađeno 12 novih igrališta, biti nastavljena i u 2018. godini. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana