U toku izgradnja grobalja u Vrbanji i Kuljanima

TANjA KOVAČEVIĆ
U toku izgradnja grobalja u Vrbanji i Kuljanima

U toku je prva faza radova na izgradnji centralnog groblja u Vrbanji, a njenim završetkom biće obezbijeđeno 4.200 grobnih mjesta, rekla je viši stručni saradnik za analitiku i odnose s javnošću pri Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja u Administrativnoj službi grada Danira Pipić.

Radovi su počeli 7. jula i po ugovoru traju 100 dana. Izvođač prve faze radova je preduzeće "Kozaraputevi". Vrijednost ugovorenih radova je 2.265.620 maraka, a novac je obezbijeđen iz kredita - kazala je Pipićeva.

Prema njenim riječima, prva faza radova podrazumijeva izgradnju kanalizacije, vodovoda, telekomunikacije i elektroinstalacija. U planu je izgradnja i raskrsnice, propusne saobraćajnice od magistralnog puta i velikog parkinga za autobuse i automobile.

- Predviđena je i izrada projektne dokumentacije za unutrašnje saobraćajnice i uređenje prostora za ukop, izgradnja kapele sa mrtvačnicom i cvjećare - objasnila je Pipićeva.

Kada je riječ o groblju u Kuljanima, u toku su prva faza radova i javna nabavka za izbor izvođača radova za drugu fazu poslova.

- Završetkom radova koji su planirani u prvoj fazi biće obezbijeđeno 232 pojedinačna i 445 dvojnih grobnih mjesta, a završetkom druge faze radova ukupno će biti 416 pojedinačnih i 882 dvojna grobna mjesta - istakla je Pipićeva.

Prema njenim riječima, izgradnja groblja u Kuljanima počela je 11. avgusta, a rok za završetak radova je 60 dana.

- I ovi radovi su povjereni preduzeću "Kozaraputevi". U planu je izgradnja pristupne saobraćajnice, parkinga, pratećih objekata i infrastrukture - dodala je Pipićeva.

Novo groblje

U ovoj godini planirano je i proširenje Novog groblja. Predviđeno je geodetsko iskopčavanje i snimanje lokacije, izgradnja vodovoda i kanalizacije, te izgradnja ograde i saobraćajnice. Za ove namjene biće izdvojeno 1.400.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana