Radionica u okviru “Dukatfesta”: Tradicionalni motivi u savremenom ruhu

Srna
Radionica u okviru “Dukatfesta”: Tradicionalni motivi u savremenom ruhu

Banjaluka - Radionica pod nazivom “Tradicionalno u novom”, koja je otvorena juče u okviru projekta “Dukatfest”, okupila je oko 70 učesnika koji će pokušati da tradicionalne motive kreiraju u savremen proizvod.

U radu učestvuju kreativni stvaraoci iz Banjaluke, Novog Grada, Prijedora, Doboja i Bihaća.

Radionica se održava u okviru projekta “Dukatfest - novi folklor”, čiji je cilj stvaranje platforme za nova znanja, kreativne industrije, povezivanje i umrežavanje kreativaca iz RS i cijele BiH.

Direktor Međunarodnog festivala folklora “Dukatfest 2015” Natalija Trivić rekla je da je broj učesnika  radionice mnogo veći od očekivanog. Ona je narednu radionicu najavila za 16. maj u Bihaću.

Trivićeva je navela da će se proizvodi koji nastanu na ovim radionicama prodavati u junu u okviru zvanične prodajne izložbe na Trgu Krajine tokom festivalskih dana.

Osmi međunarodni festival folklora “Dukatfest 2015” biće održan od 20. do 24. juna u Banjaluci, Gradišci, Prnjavoru i Modriči, a takmičiće se ansambli iz Egipta, Moldavije, Italije, Indije, Srbije, Kipra, Rusije i Republike Srpske, odnosno BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana