Prioritet školski i omladinski sport za iduću godinu

V. P.
Prioritet školski i omladinski sport za iduću godinu

Banjaluka - Banjaluka je dobila titulu „Evropski grad sporta 2018“ ne zbog postignutih rezultata već zbog onoga što planiramo da uradimo na razvoju sporta i zato smo odlučili da u narednom periodu ulažemo u dječiji, školski i omladinski sport.

Rekao je to juče gradonačelnik Igor Radojičić predstavljajući Program razvoja sporta za iduću godinu.

- Želimo da sport učinimo dostupnim djeci iz čega bi trebalo da se regrutuju vrhunski sportisti - naveo  je Radojičić i dodao da je za to u 2018. planirano  250.000 KM.

Kazao je da će grad angažovati profesore i druge stručnjake da rade sa osnovcima nižih odjeljenja na časovima fizičkog i dodatnim časovima sporta, dok će za starije đake biti  organizovane dodatne sportske sekcije.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac je rekao da će programom biti obuhvaćeno 10.000 osnovaca.

- Djeca od drugog do petog razreda trebalo bi da budu uključena u mješavinu svih sportova, te da vježbama okretnosti i spretnosti poboljšaju motoričke sposobnosti. Tek od petog razreda djeca će se baviti konkretnim sportovima - istakao je Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana