Počinje gradnja objekata na Laušu i Petrićevcu

A. S.
Počinje gradnja objekata na Laušu i Petrićevcu

Banjaluka - Gradonačelnik Igor Radojičić potpisao je u petak sa predstavnicima firmi “Tekton” i “Progresgradnja” ugovore o izgradnji objekta u kojem će se nalaziti mjesna zajednica i policijska stanica u naselju Lauš, te izgradnji ambulante u naselju Petrićevac, ukupne vrijednosti 1,1 milion maraka.

Radojičić je rekao nakon potpisivanja ugovora da je grad u ovoj godini planirao ili pokrenuo 25 projekata i da nastavlja da ih realizuje.

On je naglasio da su potpisani ugovori za dva važna posla, od kojih je jedan izgradnja novog objekta mjesne zajednice i policijske stanice na ulazu u naselje Lauš u kojem će biti mjesne zajednice Lauš jedan i Lauš dva, prostor za društvena događanja i policijska stanica koja je sada podstanar na neadekvatnoj lokaciji.

- Vrijednost potpisanih radova je nešto manja od 900.000 KM, a dogodine je predviđeno u narednoj fazi još oko 350.000 KM. Očekujemo da ćemo u 2019. potpuno privesti kraju i prvu i drugu fazu - rekao je Radojičić.

On je istakao da je drugi objekat tronamjenski i još kompleksniji u naselju Petrićevac i predviđeno je da u njemu budu smješteni mjesna zajednica, ambulanta i vrtić.

- Ovdje je potpisana prva faza u vrijednosti većoj od 200.000 KM - naveo je Radojičić, dodajući da će prvo biti rađen objekat i prostor ambulante, pa onda mjesna zajednica i vrtić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana