Oživljavaju Suturliju za ribolovce

A. S.
Oživljavaju Suturliju za ribolovce

Banjaluka - Rijeke Vrbanja i Suturlija poribljene su sa oko 7.700 jedinki mlađi potočne pastrmke, a ovu inicijativu podržao je i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, koji je zajedno sa Sportsko-ribolovnim društvom poribio dvije rijeke.

Poribljavanje Suturlije je realizacija ranije najavljenih aktivnosti u sklopu promocije ovog lokaliteta kao turističko-sportsko-rekreativne zone u kojoj svi posjetioci mogu pronaći mjesto za sebe tokom ljetnih vrućina i godišnjih odmora.

- Puštanje riblje mlađi je dokaz da je Suturlija prirodna oaza, jer je poznato da pastrmke žive u čistoj vodi i netaknutoj prirodi, što ova rijeka svakako jeste. Njene obale su idealno mjesto tokom ljeta za boravak u prirodi - poručio je Talić.

Marinko Popović, koordinator Sportsko-ribolovnog društva Banjaluka, dodaje da rijeka Suturlija zaslužuje da uđe u redovnu godišnju akciju poribljavanja.

- Mi ćemo pokušati da oživimo rijeku Suturliju, kako za ribolovce tako i za sve ljubitelje prirode, koji će tu da boraviti - rekao je Popović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana