Крошње и гране заклањају саобраћајне знакове

Ј. П.
Крошње и гране заклањају саобраћајне знакове

Бањалука - Мјештани насеља у којима има доста дрвореда кажу да су саобраћајни знакови на појединим локацијама дјелимично или чак потпуно заклоњени гранама или крошњама, што угрожава безбједност учесника у саобраћају.

- Сваки дан возим кроз центар града и примијетио сам да су саобраћајни знакови у улици Младена Стојановића од Позоришта РС, до зграде Владе РС, заклоњени гранама дрвећа. То није једино мјесто у граду. Слична ситуација је и на Старчевици, код Основне школе "Бранко Радичевић" и Економског факултета, али и на другим мјестима гдје су густи дрвореди. Сматрам да гране треба орезати, јер не знају сви гдје се налази неки од семафора или саобраћајних знакова. Странцима који пролазе кроз Бањалуку ово сигурно ствара проблеме, а и оставља лош утисак - рекао је становник Нове вароши Саша Балабан.

Из Градске управе су рекли да ће орезивање грана око семафора почети током ове седмице, док ће веће орезивање око саобраћајних знакова бити обављано пред почетак школске године.

- У периоду од 15. августа до 2. септембра биће уклоњене гране које су препрека за бољу саобраћајну видљивост - рекли су у Градској управи.

Стабла уз саобраћајнице по налогу Градске управе одржава и орезује предузеће "Тамарис".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана