Grad dobija forum za bezbjednost građana

Glas Srpske

Banjaluka - Banjaluka bi uskoro trebalo da dobije forum za bezbjednost građana koji bi omogućio stanovnicima da se uključe u razmatranje stanja bezbjednosti u gradu te da predlažu mjere koje, eventualno, treba da budu preduzete.

Odluka o osnivanju ovog foruma trebalo bi da se nađe na dnevnom redu sjednice gradskog parlamenta, a koja je na jučerašnjem zasjedanju skupštinskog Kolegijuma zakazana za 26. jun. 

- Uloga foruma bi bila savjetodavna i  pored građana, ovaj forum bi okupljao predstavnike raznih institucija od policije, škola do nevladinog sektora - rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Kazao je da je predviđeno i otvaranje “Hercegovačke kuće” koja će biti mjesto za promociju proizvoda iz ovog dijela RS.

Radojičić je istakao da će grad najvjerovatnije prihvatiti stav građana i MZ Nova varoš koji nisu podržali nacrt regulacionog plana za gradnju društvenog objekta na zelenoj površini u tom naselju.

- Pretpostavljam da ćemo prihvatiti taj stav i da to ostane zelena površina. Onda će Nova varoš duže vrijeme ostati bez objekta nove mjesne zajednice jer je to gradsko područje u kojem nema puno slobodnih površina u vlasništvu grada gdje bismo takav objekat gradili - kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana