Učenici Elektrotehničke škole i Katoličkog školskog centra proslavili matursko veče FOTO

S. Amidžić, V. Popović Foto: A.Čavić. J.Đurđević
Učenici Elektrotehničke škole i Katoličkog školskog centra proslavili matursko veče FOTO

Banjaluka - Srećni smo zbog završetka srednje škole, jer je to trenutak kada nam se u životu zatvaraju jedna a otvaraju druga vrata zbog čega smo radosni. S druge strane, pomalo smo i tužni jer se rastajemo od nama dragih ljudi sa kojima smo proveli mnogo srećnih ali i svih drugih trenutaka u protekle četiri godine.

Poruke su ovo maturanata Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" i Opšte gimnazije Katoličkog školskog centra koji su u petak uz pjesmu ali i suze proslavili završetak srednjeg obrazovanja.

Tehničar telekomunikacija Suzana Blagojević nije krila zadovoljstvo što je završila srednju školu, jer kako kaže, pred sobom ima nogo ciljeva koje želi postići.

- Ostaću sa svojim školskim drugarima u kontaktu. Završili smo srednju školu i iza nas dani druženja, prvih ljubavi, izlazaka… Sada su drugi prioriteti a prije svega da se upišem Prirodno-matematički fakultet i da ga naravno završim. Nakon toga rado bih otišla u inostranstvo da tamo radim - kazala je Blagojevićeva.

Tehničar elektroenergetike Bojan Dujaković kaže da će mu vrijeme provedeno u srednjoškolskim klupama ostati u uspomeni za sva vremena. 

- Mogu reći da su bezbrižni dani prošli i da nas sada čekaju mnogo ozbiljniji koraci u životu. Iz srednjoškolskih klupa ponijeću prijateljstva, dane druženja i uspomene. Okrećem se vremenu koje preda mnom i želio bih da odem u Njemačku i tamo se zaposlim. Ovdje je sve teže  naći posao zbog čega sam odlučio da lagodniji život potražim u inostranstvu - rekao je Dujaković.

Prema riječima maturanta Opšte gimnazije Katoličkog školskog centra Amara Prlje matursko veče je gorko ali i slatko slavlje.

- Nedostajaće mi drugovi i druženje jer smo ipak četiri godine proveli zajedno. Studiraću medicinu, to je želja koju imam od osmog razreda osnovne škole. Volim pomagati ljudima a biti ljekar je veliki izazov za jednog čovjeka jer u pitanju je velika odgovornost - rekao je Prlja.

Aleksandara Topić smatra da kraj srednje škole ne znači da će prestati druženje sa onima s kojim se družila i prethodne četiri godine.

- Teško je sumirati protekle četiri godine u nekoliko rečenica ali bilo je dosta smijeha i suza ali imam više lijepih sjećanja nego ružnih - dodala je Topićeva.

Mature

Matursko veče u srijedu, 27. maja, proslaviće i učenici Srednjoškolskog centra "Gemit - Apeiron" dok će dan kasnije završetak srednje škole obilježiti učenici Poljoprivredne škole.

- Učenici Tehničke škole matursko veče proslaviće u petak, 29. maja - stoji u rasporedu ovogodišnjih proslava matura.

Želje

Direktor Opšte gimnazije Katoličkog školskog centra "Ivan Merc" Anđa Tomić je podsjetila da ove godine ispraćaju sedmu generaciju maturanata, 56 učenika u dva odjeljenja.

- Želim im sve dobro ovog svijeta, da budu dobri kao što su to bili prethodne četiri godine pa i bolji. Isto tako da ne zaborave sve ono što smo im govorili i da zaista krenu pravim putem - naglasila je Tomićeva

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana