Plesni klub Blok plesom opčinio publiku u Rimu

Jovan Škrbić
Plesni klub Blok plesom opčinio publiku u Rimu

Banjaluka - Članovi plesnog kluba "Blok", koji u plesnim nadmetanjima učestvuju tek od prošle sezone, osvojili su pregršt odličja predstavljajući se zanimljivim koreografijama širom regije, ali i Evrope.

Jedno od takvih bilo je i prestižno međunarodno takmičenje u plesu, koje je održano proteklog vikenda u Rimu, gdje su balerine Ana Ristić, Kristina Vuksan, Leontina Vukojević i Marija Šutilović predstavljale našu zemlju i osvojile drugo mjesto u disciplini moderni balet.

- Ovo je zaista veliki uspjeh za naš klub. Iako nismo ništa očekivali, vrijedno smo se spremali cijelo ljeto i rezultat koji smo postigli je veoma značajan, kako za kulturu, tako i za sport - rekla je predsjednica kluba Jelena Stojaković.

Ona je naglasila da je na takmičenju, koje je trajalo od 20. do 22. oktobra, umijeće predstavilo više od 4.000 plesača iz više od 30 zemalja.

- Naši članovi su stekli nova poznanstva, ali i imali priliku da uporede znanje i talenat sa plesačima iz cijelog svijeta - rekla je Stojakovićeva i dodala da koreografiju koja je u Banjaluku donijela srebro iz Rima potpisuju Natalija Ninić i Neda Uletilović.

Potrebno je uložiti mnogo vremena i truda da bi se postigao uspjeh, ali kada se postigne, onda daje vjetar u leđa za još veći napredak.

- Nagrade i priznanja su rezultat napornog rada, ali isto tako i motivacija da nastavimo i napredujemo u svakom smislu. Do kraja godine očekuju nas takmičenja u Splitu, Osijeku, Zagrebu, Beogradu i Banjaluci - kazala je Stojakovićeva navodeći da će se u ovim gradovima predstaviti koreografijama modernog baleta, latino plesova i plesnog fitnesa urbanajz.

Ipak, bez nadarenih mališana i iskrenih ljubitelja plesa ništa ne bi bilo moguće.

- Talentovane djece je zaista mnogo, ali rijetki od njih imaju priliku da taj talenat pokažu i van sale - kazala je Stojakovićeva napominjući da su takmičenja jedan od načina na koji predstavljaju svoj klub, grad, zemlju i sve što rade.

"Blok" je proteklu sezonu završio sa 19 zlata i po jednim srebrom, bronzom, nagradom za najbolju koreografiju te tri plasmana u finale Svjetskog prvenstva u Rimu.

"Gema"

Talentovanim plesačima može da se pohvali i Plesni klub "Gema", koji postoji više od 30 godina i jedan je od najaktivnijih kolektiva koji će učestvovati na nekoliko značajnih takmičenja do kraja godine.

- U toku su pripreme za odlazak na Svjetsko prvenstvo u modernom plesu, disciplina moderni balet, koje se tradicionalno održava u njemačkom gradu Riza od 18. do 25. novembra. Od 14. do 16. decembra nastupamo na Svjetskom prvenstvu za latino šou i plesove u paru u Atini, u Grčkoj - rekao je sportski direktor kluba Tihomir Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana