Nagrađeni uspjesi, uloženi trud i petice

Brankica Smiljanić
Nagrađeni uspjesi, uloženi trud i petice

Banjaluka - “Svetosavaska nagrada” nama učenicima znači mnogo jer je to priznanje za sve petice, trud i rad uložen u sticanje znanja ali i podstrek za dalji rad.

Ovim riječi uglavnom su se mogle čuti juče od 29 najboljih đaka osnovnih škola koje je povodom školske slave Svetog Save nagradio gradonačelnik Igor Radojičić .

Na svečanosti u  vijećnici Banskog dvora najbolji osnovci dobili su po 150 KM, DVD i knjigu “Bojenje vremena”, autora Saše Gašića, te CD “Srpski prosvjetitelji”, koji je pripremilo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta”.

Radojičić je rekao da je Gradska uprava na ovaj način željela da nagradi one koji su ostvarili najbolje rezultate u oblasti obrazovanja osnovaca.

-  Ovo je mali podsticaj da đaci nastave sa ostvarivanjem odličnih rezultata, da od njih kao najboljih osnovaca sutra dobijemo najbolje srednjoškolce, pa onda najbolje ljekare, inženjere, političare - kazao je Radojičić.

Kazao da je i ove godine grad izdvojio 1,5 miliona KM za najbolje đake i studente stipendije po osnovu uspjeha, socijalnog statusa i deficitarna zanimanja.

Osmijeh sa lica nije skidala učenica devetog razreda OŠ “Zmaj Jova Jovanović”, Anja Bera koja je dobila “Svetosavsko priznanje”.

- Veoma mi je drago što sam dobila nagradu koja je priznanje za moj trud i rad u školi.  Želim da  zahvalim gradu i gradonačelniku koji su mi na ovaj način dali podsticaj da nastavim da ostvarujem dobre rezultate kao i do sada - kazala je Bera.

Jedna od nagrađenih je i  učenica devetog razreda OŠ “Jovan Dučić”, Jovana Pavlović

- “Svetosavska nagrada” je dokaz da sam uspjela u onome što je željela a to je da se dokažem učenjem i stečenim znanjem. Srećna sam i zadovoljna  što sam dobila priznanje - rekla je Pavlovićeva. 

Nagrađeni učenik osmog razreda Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski”, Jovan Brkić rekao je da mu je “Svetosavska nagrada” veoma važna.

- Cilj mi je da imam što veća postignuća u matematici i planiram da se dalje obrazujem u tom pravcu. Ova nagrada je podstrek za dalji rad - kazao je Brkić.

 

Dobitnici

Nagrade su dobili: Jana Savić, Milica Hoptijan,  Jovana Gojić,  Lazar Crljić,  Marija Gavrić, Marina Škorić, Anđela Laketa, Jovan Brkić, Valentina Aćimović, Aleksa Anđić, Anđela Bubotić, Anja Bera, Lazar Lukač, Elena Đukić, Jovana Pavlović, Una Unčanin, Anđela Banović, Ljubiša Todorović, Lorena Piljagić, Maja Mučalović,  Dragan Blagojević, Veljko Jovanić, Jovana Gajić, Anja Mučalović, Sanja Divljak, Ana Gligorević, Jovana Đurić, Melanija Tomić i Vasilija Živković.         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana