Mještanima Petrićevca uskoro ljekar nadohvat ruke

Aleksandar Stojanović
Mještanima Petrićevca uskoro ljekar nadohvat ruke

Banjaluka - Generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić i gradonačelnik Igor Radojičić položili su juče kamen temeljac za novu ambulantu porodične medicine na Petrićevcu.

Riječ je o prvoj fazi projekta izgradnje višenamjenskog objekta u kojem će, pored ambulante, biti smješteni mjesna zajednica i vrtić koji će biti izgrađeni uz pomoć Vlade Srbije.

- Iz gradskog budžeta za ovu fazu izdvojeno je oko 210.000 KM, a izvođač je preduzeće “Tekton”. Kompletna sredstva za vrtić, ambulantu i mjesnu zajednicu su veća od dva miliona maraka i obezbijeđena su kroz program podrške lokalnim zajednicama Vlade Republike Srbije - istakao je Radojičić.

Prema urađenom projektu, u objektu će biti smještene tri ambulante sa pratećim prostorom za intervencije, laboratorijom, prostorijom za odmor osoblja, sanitarnim blokom, ostavom i čekaonicom sa recepcijom.

Nikolić je izjavio da ovom donacijom zvanični Beograd konkretnim djelima pokazuje odnos i ljubav prema Republici Srpskoj.

- Srbija je u posljednje vrijeme dala više od 30 miliona evra za podršku lokalnim zajednicama u Srpskoj - istakao je Nikolić.

Usluge porodične medicine i laboratorijske dijagnostike stanovnicima Petrićevca trenutno su se pružale u dotrajalom i neuslovnom objektu, a mještani ističu da su dugo čekali izgradnju objekta ovakvog tipa.

- Živim ovdje 50 godina i napokon sam dočekao početak izgradnje nove ambulante, jer je trenutna u katastrofalnom stanju - istakao je mještanin ovog naselja Radovan Laloš.

Njegov komšija Momčilo Vračar je naglasio da je od velikog značaja što će se graditi višenamjenski objekat.

- Napokon ćemo na jednom mjestu imati sve objedinjeno, a i škola je u blizini - rekao je Vračar.

Saobraćajnica

Izgradnja višenamjenskog objekta nije jedini projekat na Petrićevcu koji će biti realizovan u okviru ovogodišnjeg investicionog ciklusa, jer je prošle sedmice počela i izgradnja puta od žutih zgrada prema Motikama. U pitanju je jedan od najvećih saobraćajnih projekata u ovoj godini, koji predviđa izgradnju 1,2 kilometra moderne saobraćajnice, u što će biti uloženo više od dva miliona KM

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana