Medicinska škola dobija grijanje

Jasmina Perišić
Medicinska škola dobija grijanje

Banjaluka - Učionice Medicinske škole trebalo bi da budu tople za 20 dana, jer će grijanje ove škole biti priključeno na "Toplanu".

Rekao je ovo gradonačelnik Slobodan Gavranović prilikom njegove i posjete ministra prosvjete i kulture RS Gorana Mutabdžije ovoj školi.

- Još nikako nismo grijali učionice zbog kvara na cijevima koje ima preduzeće "Kosmos" u čije smo prostorije i smješteni. Mislim da je najbolje rješenje da se priključimo na gradsku "Toplanu", jer će to biti i efikasnije i jeftinije - kazao je direktor škole Vladimir Jagodić, koji je juče upoznao Gavranovića i Mutabdžiju sa problemima grijanja ove obrazovne institucije.

- Temperatura u učionicama u jutarnjim časovima bila je svega 10 stepeni. Svima je poznato da je za normalno izvođenje nastave potrebna temperatura od 20 do 26 stepeni, pa su zato časovi i dalje skraćeni u obje smjene - naglasio je Jagodić.

Gavranović je obećao da će ovaj problem biti riješen u što skorije vrijeme.

- S obzirom na to da je u završnoj fazi izgradnja mini-kotlovnice na Kočićevom vijencu, koja se takođe nalazi u krugu "Kosmosa", na nju ćemo lako priključiti grijanje za školu. Kotlovnica treba da počne da radi oko 5. novembra, a petnaestak dana nakon toga priključićemo i grijanje - obećao je Gavranović.

Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija istakao je da su u većini škola sistemi grijanja stari više decenija.

- To je posao koji treba svake godine kontrolisati. Na dobrom smo putu da otklonimo problem u Medicinskoj školi, a ovo je ujedno i dobra prilika da čujem od učenika i profesora više o životu i radu u ovoj školi - rekao je Mutabdžija.

On je dodao da će i problem grijanja u Osnovnoj školi "Sveti Sava" biti riješen do kraja sedmice, jer su kotlovi nabavljeni i instalirani na vrijeme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana