Hit zimovanja u Austriji

Slađana Kaurin
Hit zimovanja u Austriji

Banjaluka - Banjalučanima je Austrija hit destinacija za ovogodišnja zimovanja, potvrdili su u turističkim agencijama.

Kad već izdvajaju novac klijenti žele sebi da priušte pun zimski ugođaj i to je razlog zbog kojeg su najviše zainteresovani da putuju Austriju, objasnili su nam u agencijama.

Jedan od razloga je i taj što mogu garantovati da će u Austriji biti snijega za razliku od domaćih destinacija koje su u prethodnim sezonama bile uskraćene za prave zimske vremenske prilike.

U agenciji "Unis turs" rekli su nam da se cijene za posjetu austrijskim skijalištima kreću od 570 pa do više od 1.000 evra. Pored austrijskih, kako su nam objasnili u ovoj agenciji, popularna su i slovenačka skijališta, pogotovo Kranjska Gora, gdje se cijene kreću od 60 pa do više stotinu evra po danu.

Od destinacija iz bivše Jugoslavije tražene su Kopaonik i Jahorina, s tim što je u odnosu na prošlu godinu interesovanje za Jahorinu prilično smanjeno.

I u agenciji "Smiljić" potvrdili su da je Austrija najtraženija destinacija, dok je veoma slabo interesovanje za domaća zimska odmarališta.

U agenciji "Kompas" ističu da je i kod njih najaktuelnija Austrija zbog blizine i mogućnosti da se ugodi raznovrsnoj klijenteli.

Zimski aranžmani za Austriju traženi su i u agenciji "Adrijatik lajn", te da čak 90 odsto klijenata želi tu destinaciju. Kako su naveli, nude raznovrstan smještaj, od hotelskog pa do privatnih apartmana. Ol inkluziv ponude kreću se od 60 pa do nekoliko stotina evra po danu.

U agencijama kažu da su popularna i novogodišnja putovanja pa tako u "Kompasu" dvodnevna tura u Temišvaru košta 210 KM po osobi, a u Nici i Solunu 330 KM. Ponuda obuhvata prevoz i dva noćenja sa doručkom. U "Unis tursu" novogodišnja putovanja kreću se od 200 KM u Budvi pa do 500 KM za pet dana na Azurnoj obali.

Što se tiče egzotičnih destinacija, zainteresovanost je nešto manja nego prethodnih godina. Izuzetak je Dubai, koji je veoma popularan od novembra do februara kada je tamo ljeto.

Plaćanje

U agencijama kažu da se putovanja plaćaju avansno.

Međutim, putovanje se može platiti i u ratama, ali samo ako agencija ima sklopljen ugovor sa preduzećem u kojem je klijent zaposlen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana