Djeda Mraz usrećio najmlađe

Djeda Mraz usrećio najmlađe 28.12.2012 21:00 | Vesna Popović, Foto: G. Šurlan

Banjaluka - Povodom novogodišnjih praznika, zaposleni u “Autoprevozu” u petak su za najmlađe organizovali vožnju sa Djeda Mrazom, a predstavnici “Pošta Srpske” izabrali su najljepša pisma koja su mališani uputili veselom djedici.

Djecu koje su roditelji, babe, tetke izveli na vožnju gradskim autobusom Djeda Mraz je obradovao poklonima.

Uprkos ružnom vremenu, baka trogodišnje Ane kaže da jednostavno nije mogla da uskrati ovo zadovoljstvo svojoj unuci, koja se najviše obradovala slatkišima, kao i njena vršnjakinja Anđela.

- Najviše volim keks i sladoled, ali i čokoladice - priznala je Anđela.

Njena baka Snježana je objasnila da su i prethodne dvije godine učestvovali u ovoj vožnji pa je odlučila da i ove godine obraduje svoju unuku.

Ni njena starija imenjakinja 11-godišnja Anđela Lolić je rekla da ovom vožnjom proslavlja Novu godinu.

Izvršni direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić je naglasio da je ova manifestacija prerasla već u tradicionalnu.

- To je poklon našim najmlađim korisnicima. Bez obzira na tešku situaciju smatramo da treba dočekati praznike u što vedrijem raspoloženju - dodao je Mijić.

Od 8.000 pisama koja su mališani širom Srpske uputili Djeda Mrazu, predstavnici “Pošta Srpske” najljepšim su proglasili ono koje napisala Dijana Oljača, koja je nagrađena biciklom. Drugu nagradu i MP3 plejer osvojio je Nikola Bogdanić, a treće najljepše pismo napisao je Dražen Kiza koji je dobio sanke.

- U pisanju pisma učestvovala su djeca iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola. U pismima su mališani uglavnom pisali da su bili dobri, poslušni i poželjeli da im Djeda Mraz donese poklone, brata ili sestru  - rekla je portparol “Pošta Srpske” Željka Koljančić.

Prvonagrađena Dijana Oljača za bradatog djeda je napisala pjesmicu.

- Pahuljice padajte meke i guste, jer već se bliži onaj čas kada nam dolazi Djeda Mraz. Djeda Mraze, Djeda Mraze iz dalekog svijeta, tebi se raduju sva djeca svijeta, jer nam donosiš mnogo lijepih poklona... - pročitala je dio Dijana dio svog pisma.

Pet novih autobusa

I pored teške ekonomske situacije, Mijić je izjavio da će “Autoprevoz” i ove godine da nabave pet niskopodnih klimatizovanih autobusa za gradski prevoz koji će već krajem januara saobraćati gradskim ulicama. 

 

 

 

 © Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica