Đaci završnih razreda Gimnazije, Tehničke i Muzičke škole spustili zavjesu na ovogodišnje proslave

Igor Pilipović
Đaci završnih razreda Gimnazije, Tehničke i Muzičke škole spustili zavjesu na ovogodišnje proslave

Banjaluka - Uži centar proteklog vikenda bio je okupan ljepotom i mladošću, jer je nekoliko stotina maturanata Gimnazije, Tehničke i Muzičke škole "Vlado Milošević" "okupiralo" ovaj dio grada.

Uz pjesmu i smijeh učenici Tehničke škole proslavili su u petak veče završetak školovanja. Potom su u subotu đaci završnih razreda Gimnazije i Muzičke škole "Vlado Milošević" zajedno proslavili maturu u Kulturnom centru Banski dvor i tako spustili zavjesu na ovogodišnje maturske večeri.

Tradicionalno, učenici Tehničke škole okupili su se u školskom dvorištu i u pratnji roditelja, rodbine i prijatelja proslavili kraj školovanja uz nezaobilazno fotografisanje, igru, pjesmu i zvuke truba.

Vidno uzbuđen, Slađan Gajić, mašinski tehničar, kaže da još nije svjestan da je završio srednju školu.

- Nedostajaće mi sve vezano za školu, a ekskurzija će mi ostati urezana u pamćenje cijeloga života - rekao je Gajić. 

Park "Petar Kočić" bio je prepun slavljenika, rodbine i prijatelja na maturi učenika Gimnazije. Blicevi su sijevali na sve strane, jer se trebalo uslikati sa svima, a i trud 290 gimnazijalaca prilikom izbora haljina i odijela morao je da bude ovjekovječen.

Dimitrić Marko, koji je završio Gimnaziju društveno-jezičkog smjera, kaže da će školovanje pamtiti po prijateljima, izlascima, druženju i dobrim profesorima koji su mu prenijeli važna znanja.

Dvadesetak đaka Muzičke škole "Vlado Milošević" okupilo se ispred Hrama Hrista Spasitelja kako bi napravili fotografije za pamćenje.

- Škola mi već nedostaje, pamtiću je po nastupima, ali najviše će mi u sjećanju ostati druženje sa drugarima iz klupa. Nadam se da ćemo svi ostati u kontaktu - kazao je Igor Babić, koji planira da nastavi školovanje na Akademiji umjetnosti.

Njegova profesorica informatike Aleksandra Popović blistala je od sreće na ispraćaju još jedne generacije.

- Učenicima sam poželjela da budu vrijedni i da rade na sebi - rekla je Popovićeva.

Uspjeh

Direktor Gimnazije Zoran Pejašinović rekao je da je ovo jedna od najljepših proslava u proteklih deset godina.

- Dodijelili smo nagrade za 15 učenika koji su nas uspješno predstavljali na takmičenjima, one koji su imali izostanaka. Učenika generacije nismo proglasili jer procedura izbora nije završena a proglašenje će biti 16. juna kada se diplome budu dodjeljivale - rekao je Pejašinović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana