Debeljaci: Bez puta ostalo 40 domaćinstava

Sanja Amidžić
Debeljaci: Bez puta ostalo 40 domaćinstava

Banjaluka: U mjesnoj zajednici Debeljaci na putu prema naselju Bijeli potok odron je uništio dio saobraćajnice čime je četrdesetak domaćinstava ostalo bez puta.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Debeljaci Vaso Drašković rekao je da su se gradskim vlastima obraćali nekoliko puta za sanaciju odrona ali da pismeni odgovor nisu dobili.

- Zemlja se svaki dan sve više obrušava tako da je pitanje kada će put kliznuti u cjelosti i potpuno ova domaćinstva odsjeći od grada - kazao je Drašković i dodao da je put uništen u avgustovskim poplavama.

Kako je istakao četiri kuće su potpuno odsječene od naselja jer je voda uništila makadamski put koji vodi tim domaćinstvima.

- Ljudi kućama idu pješke preko okolnih njiva jer putem kojim su ranije prolazili teče potok - kazao je Drašković.

Mještanka Dušanka Šegrt rekla je da je makadamski put uništen u majskim poplavama od kada automobilom ne može doći  svojoj kući.

- Prije nekoliko dana imali smo slučaj da se u komšiluku razboljelo dijete, hitna kola nisu mogla doći pa su ga morali nositi do hitnih kola - kazala je Šegrtova.

Vozač Dejan Jovanović rekao je da je put potrebno sanirati prije zime.

- Trebam nabaviti drva za ogrev i dovesti zimnicu a kamion ne može doći kući - kazao je on i dodao da tom dionicom puta svaki dan prolaze djeca u školu.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da je put prema Bijelom potoku prohodan te da je za sanaciju klizišta na toj dionici puta u toku izrada projektne dokumentacije.

- Nakon izrade dokumentacije nastojaćemo iznaći sredstva i ući u realizaciju tog projekta, odnosno trajno sanirati klizište - kazao je Novaković.

Društveni dom

Društveni dom u mjesnoj zajednici Debeljaci nije u funkciji jer zgrada nije namještena.

- Objekat je odavno završen ali nije namješten. Tražili smo da se priključi telefon i postave sto i stolice ali nismo dobili ništa - rekao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Debeljaci Vaso Drašković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana