Ђокић реизабран за предсједника СП РС

Срна
Ђокић реизабран за предсједника СП РС

Бањалука - Петар Ђокић реизабран је данас у Бањалуци за предсједника Социјалистичке партије. Ђокић је за предсједника реизбаран на Конгресу партије којем су присуствовали делегати из Републике Српске и Федерације БиХ.

На конгресу су изабрани чланови Главног одбора, Статутарне и Надзорне комисије Социјалистичке партије.

Конгресу Социјалистичке партије у "Банском двору" у Бањалуци присуствовали су предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, представници других политичких странака, те предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић.

Ђокић: Циљ - напредак и развој Српске

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да је циљ Социјалистичке партије напредак и развој Републике Српске, те бољи живот сваког њеног грађанина.
"Желимо да дамо пуни допринос промјенама које могу учинити бољим односе у БиХ и Републици Српској", рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци, након што је реизабран за предсједника Социјалистичке партије.

Он је истакао да у овом процесу морају учествовати и вјерске заједнице у БиХ.

"Сматрамо да у развоју толеранције према различитостима у БиХ лежи смисао будућности и бољих односа. Социјалистичка партија жели и убрзан економски напредак и раст земље, јер за тако нешто постоје велики потенцијали", додао је Ђокић.

Према његовом мишљењу, социјалистичка идеја је јака и траје неколико деценија на овим просторима.

"Желимо развијати сарадњу са нашим коалиционим партнерима, али и осталим политичким странкама које желе да заједно радимо на развоју земље и побољшању услова за живот", рекао је Ђокић.

Он је навео да новоизабрани Главни одбор СП има 50 одсто нових чланова, односно оних који нису припадали овој партији и који су прихватили њен програм.

"То је важна чињеница за нас која говори о томе да се СП обнавља, развија са младим људима, али и онима који желе да дају дорпинос развоју Републике Српске и побољшању општег стања у земљи", рекао је Ђокић и додао да би нови конгрес Социјалистичке партије требало да буде на јесен ове године.  

Српска уложила напор да буде усаглашен закон

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас у Бањалуци да је Српска уложила огроман напор да буде усаглашен закон о тржишту и транспорту електричне енергије и гаса.
Ђокић сматра да због тога министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић нема право да каже да Српска омета Енергетску заједницу.

"Република Српска је урадила све што је било потребно и о томе информисала Енергетску заједницу. О свему би требало да се изјасни и Влада Српске на радно-консултативној сједници наредне седмице када ће бити заузет и став који ће обавезивати наше представнике на нивоу БиХ", рекао је новинарима Ђокић.

Он је напоменуо да је Шаровић морао да каже да Федерација БиХ у изради закона није дала допринос као Република Српска.

Шаровића је изјавио да Српска омета Енергетску заједницу и усвајање законског рјешења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана