Partizan čestitao 100. rođendan

Nenad Đerić
Partizan čestitao 100. rođendan

NOVI GRAD - Fudbaleri Slobode savladali su Partizan rezultatom 1:0 u revijalnoj utakmici povodom obilježavanja 100 godina uspješnog rada i postojanja.

Strijelac odluke bio je Boban Zdjelar u 13. minutu, a ovo je bio prvi poraz trenera Partizana Aleksandara Stanojevića na klupi Beograđana.

U predigri su se sastali veterani Slobode i Rudar Prijedora, a slavili su "rudari" sa 4:1. Strijelci su bili: Zgonjanin u sedmom i 16, Savić u 28, Miljević u 45. za Rudar Prijedor, a Balaban u 48. minutu iz penala za Slobodu.

Centralni događaj obilježavanja vijeka postojanja Slobode bila je svečana sjednica Skupštine u motelu "La liberta". Prisutne su pozdravili predsjednik kluba Brane Umićević, te načelnik opštine Novi Grad i potpredsjednik Organizacionog odbora proslave Snježana Rajilić.

- Događaji koji traju jedan dan, godinu ili deceniju ostavljaju velike tragove, a šta onda reći koliko je svjedočenje jednog kluba koji postoji sto godina. Bilo je uspona i padova, a mi danas u okviru kluba imamo devet selekcija sa 457 registrovanih igrača, dvije fudbalske škole sa oko 250 polaznika u četiri uzrasne kategorije - naglasila je Rajilićeva.

Umićević je naglasio da je 1910. godine u jednom malom mjestu na brdovitom Balkanu, ali i evropskim okvirima nastala Sloboda u crvenim dresovima i da se takmičila u Austrougarskoj, SFRJ, BiH i Republici Srpskoj.

- Sloboda traje, jer je teško reći gdje prestaje ona, a postaje Novi Grad, zajedno smo jedno i želim klubu kao mladiću od 100 godina da čestitam rođendan - rekao je Umićević.

Najzaslužniji su dobili povelju kluba, a među nagrađenima su: predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, ministar za porodicu, omladinu i sport Proko Dragosavljević, predsjednik FS RS Mile Kovačević, načelnica opštine Novi Grad Snježana Rajilić, dugogodišnji predsjednik kluba Mitar Lazić. Generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković uručio je Novograđanima zlatnu plaketu FS RS, a pročitan je i telegram čestitke predsjednika Skupštine RS Igora Radojičića koji zbog ranije ugovorenih obaveza nije mogao da prisustvuje ovoj svečanosti. Povodom proslave u Zavičajnoj galeriji Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad otvorena je i izložba fotografija na temu Fudbalskog kluba Sloboda. 

SLOBODA           1 (1)

PARTIZAN         0 (0)

Strijelac: 1:0 Zdjelar u 13. minutu.

Stadion: "Mlakve" u Novom Gradu.

Gledalaca: 5.000.

Sudija: Dragan Skakić (Gradiška).

SLOBODA: Drljača, Tica, Keranović, Babić, Lukač, Jelisavac, Ivančević, Zec, Šabić, Kolundžija, Zdjelar. Još su igrali: Kondić, Krecelj, Čaušević, Ivičić, Golić, Mustedanagić, Popović, Bundalo, Žujić, Škondrić, Dizdarević. Trener: Zlatko Jelisavac.

PARTIZAN: Živković, Stevanović, Boljević, Marković, Nikolić, Aksentijević, Lukić, Davidov, Bogunović, Šćepović, Boja. Još su igrali: Tomić, Vučinić, M. Petrović, Ružičić. Trener: Aleksandar Stanojević. 

Kuzmanović

Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović povodom jubileja dodijelio je novogradskom prvoligašu orden Njegoša drugog reda.

Dodik dobio dres

Predsjednik Partizana Dragan Đurić uručio je prije početka utakmice premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku dres Partizana sa brojem 10 na kome je pisalo Dodik. Tom prilikom prvi čovjek Slobode Brane Umićević predsjedniku Vlade darovao je povelju kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana