Putin proglasio pobjedu

Putin proglasio pobjedu 04.03.2012 20:38 | Tanjug

MOSKVA - Aktuelni premijer Rusije i njen budući predsjednik Vladimir Putin proglasio je večeras pobjedu na predsjedničkim izborima i pozdravio svoje pristalice okupljene na Manježnom trgu u Moskvi gdje je održao emotivan govor i zahvalio im na podršci.

Putina je kao novog predsjednika najavio još aktuelni predsjednik i vjerovatno budući premijer Dmitrij Medvedev, a izlazak Putina na binu izazvao je oduševljenje više od 100.000 ljudi.

- Obećao sam pobjedu i pobijedili smo. Pobijedili smo u poštenoj i otvorenoj borbi. Hvala svim građanima koji su glasali na ovim izborima, a posebno hvala vama koji ste me podržali u svim dijelovima Rusije. Hvala svima koji su glasali za veliku Rusiju - naglasio je Putin.

On je ocijenio da danas nisu bili samo izbori za predsjednika, već i test za nezavisnost i odbranu Rusije od “uzurpatora vlasti” i naglasio da takav scenario otimanja vlasti u Rusiji ne prolazi.

- Radićemo pošteno i naporno i pozivam sve da nam se pridruže - rekao je Putin, koji je dvominutni govor završio rečima - “slava Rusiji”.

Na osnovu preliminarnih rezulata posle 36 odsto prebrojanih glasova, Centralna izborna komisija saopštila je da je Putin u vođstvu sa 63,6 odsto osvojenih glasova.

Na drugom mjestu je kandidat komunista Genadij Zjuganov sa 17, 2 odsto glasova, treći samostalni kandidat Mihail Prohorov sa 7,15, četvrti lider Liberalno-demokratske partije Vladimir Žirinovski sa sedam odsto i posljednji kandidat Pravedne Rusije Sergej Mironov sa 3,7 odsto glasova.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica