Zadranin prepravio grafit “ubi Srbina” i oduševio tviteraše

index.hr
Zadranin prepravio grafit “ubi Srbina” i oduševio tviteraše

Zadar - Na fasadi zgrade zadarskog vijeća mjesnog odbora neko je ispisao grafit “ubi Srbina”. Drugi Zadranin je došao i ispravio stvar, napisavši “ljubi Srbina”.

“Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je ljepše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to Zadrani rekli - mosa bavlju”, napisao je Zadranin Jure Zubčić pored fotografije ksenofobnog grafita koji je popravio, prenosi hrvatski portal “index.hr“.

Kako dalje piše “index”, nimalo maštovit, ali i nepismen, grafit “ubi Srbina” ispravljen je na vrlo jednostavan način - dodavanjem jednog “malog, a tako važnog slova 'lj'“, tako da sada piše “Ljubi Srbina”.

Naravno, fotografije oba grafita postale su “hit” na društvenim mrežama i izazvale mnoštvo komentara.

“Da je gamad samo mrvicu pismenija, ne bi ostavljali ovakav zicer. Ovako, ko im je kriv”, napisala je, na primjer, jedna tviterašica ispod Jurine fotografije.

“Primitivaca ima svugdje, na svim stranama, ali je daleko veći broj normalnih i čestitih ljudi .... Koliko trebaš biti bolestan u mozgu i napisati ovako nešto... Ko god da piše ovakve gluposti, neka ga je sramota...”, poručio je drugi tviteraš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana