Planirali ubistvo specijalnog tužioca u Crnoj Gori

Planirali ubistvo specijalnog tužioca u Crnoj Gori 18.07.2018 11:42 | Agencije

Podgorica - Članovi kriminalne grupe koje pravosudni organi Crne Gore terete za planiranje više likvidacija, planirali su i ubistvo specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Kako su prenijeli podgorički mediji, do ovih saznanja istražioci su došli posredstvom svjedočenja koja su kasnije provjeravali i potkrijepili dokazima. Mediji se pozivaju na izvore bliske istrazi i dokument o sprovođenju istrage protiv članova kriminalne grupe.

Glavni specijalni tužilac za organizovani kriminal Milivoje Katnić je ranije saopštio u nekoliko navrata da se protiv njega i tužilaštva vodi “specijalni rat”.

Mediji su naveli da su članovi kriminalne grupe koji su bili zaduženi za praćenje crnogorskog, specijalnog tužioca poznavali njegove navike, za koje je kasnije utvrđeno da su ih mogli znati jedino kroz neposredan, kontinuiran uvid u privatni život specijalnog tužioca.

Kriminalna grupa, prema navodima iz naredbe za istragu, formirana je prije godinu s ciljem vršenja više krivičnih djela u dogovoru sa Kotoraninom Igorom Vukotićem, koji prema policijskim evidencijama slovi za jednog od vođa “škaljarskog klana”.

Prema sumnjama istražilaca, Vukotić je stupio u kontakt sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem, koji je angažovao više osoba koje su namjeravale da ubiju bivše i sadašnje službenike bezbjednosnih službi: D. G., Z. L., D. K., kao i S. K., sina policijskog funkcionera.

Istražioci imaju podatak i koliko je novca opredijeljeno za pojedina ubistva. Egzekutori bi za ubistvo službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost dobili pola miliona evra, dok su glave ostalih bile ucijenjene na po 200.000 evra. Ukupna suma koja je bila određena za likvidacije bila je pet miliona evra.

Radulović je nedavno uhapšen zbog sumnje da je zajedno sa još sedam pripadnika kriminalnih grupa planirao likvidacije policijskih inspektora.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica