Kako se riješiti celulita?

GS
Kako se riješiti celulita?

Dobro je poznato da gotovo da ne postoji žena koja u nekom periodu života nema celulit, ali to ne znači da ne postoje načini da ga se riješimo ili makar značajno ublažimo.

Više od 90 procenata žena suočava se sa slojevima masnih naslaga koje su nepravilno raspoređene u predjelu zadnjice, butina i drugih dijelova tijela, što ih čini vidljivim i ne pomaže nam da se osjećamo potpuno samouvjereno u kratkom šortsu ili suknji.

Ipak, iako je gotovo nemoguće osloboditi se celulita zauvijek, postoje sitnice koje možemo da promijenimo u svom životnom stilu i ublažimo ga.

Pijte više vode

Kada je ljudski organizam hidriran, koža je značajno zategnutija, pa su vezivna tkiva jača i samim tim celulit nije toliko vidljiv, prenosi glossy.espreso.co.rs.

Pozdravite se sa šećerom

Ne moramo previše da objašnjavamo, zar ne? Slatkiši i gazirana pića su, sa celulitom ili bez njega, nešto što bi moralo svijesti na minimum, a ako vam ova opštepoznata činjenica da nije dovoljna, imajte na umu i da šećer smanjuje količinu kolagena u telu, zbog čega je gotovo izvesno da je kod onih koji ga često konzumiraju vidljiviji.

Pojačajte unos citrusa

Iako celulit često nazivaju „pomorandžinom korom", od ove moćne voćke ne treba bježati u borbi protiv njega. Štaviše, poželjno je da povećamo unos citrusa jer oni čine suprotno od šećera: podstiču proizvodnju kolagena i jačaju vezivna tkiva!

Prilikom tuširanja menjajte temperaturu vode

Dok se tuširate naizmenično koristite hlavnu i toplu vodu jer se zahvaljujući tom metodu skupljaju i šire krvni sudovi, odnosno podstiče cirkulacija. Idealno bi bilo da počnete s toplom vodom, tuširate se njom oko 30 sekundi do dva minuta, a potom pustite hladniju i ponovite ovaj proces pet puta.

Bavite se fizičkom aktivnošću

Jedan od najmanje popularnih savjeta svakako je onaj da budemo aktivniji, ali ako niste ljubitelj teretana, trčanja i redovnog vježbanja, potrudite se makar da što više i što češće hodate — vaše noge će vam biti zahvalne!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana