Како се ријешити целулита?

ГС
Како се ријешити целулита?

Добро је познато да готово да не постоји жена која у неком периоду живота нема целулит, али то не значи да не постоје начини да га се ријешимо или макар значајно ублажимо.

Више од 90 процената жена суочава се са слојевима масних наслага које су неправилно распоређене у предјелу задњице, бутина и других дијелова тијела, што их чини видљивим и не помаже нам да се осјећамо потпуно самоувјерено у кратком шортсу или сукњи.

Ипак, иако је готово немогуће ослободити се целулита заувијек, постоје ситнице које можемо да промијенимо у свом животном стилу и ублажимо га.

Пијте више воде

Када је људски организам хидриран, кожа је значајно затегнутија, па су везивна ткива јача и самим тим целулит није толико видљив, преноси glossy.espreso.co.rs.

Поздравите се са шећером

Не морамо превише да објашњавамо, зар не? Слаткиши и газирана пића су, са целулитом или без њега, нешто што би морало свијести на минимум, а ако вам ова општепозната чињеница да није довољна, имајте на уму и да шећер смањује количину колагена у телу, због чега је готово извесно да је код оних који га често конзумирају видљивији.

Појачајте унос цитруса

Иако целулит често називају „поморанџином кором", од ове моћне воћке не треба бјежати у борби против њега. Штавише, пожељно је да повећамо унос цитруса јер они чине супротно од шећера: подстичу производњу колагена и јачају везивна ткива!

Приликом туширања мењајте температуру воде

Док се туширате наизменично користите хлавну и топлу воду јер се захваљујући том методу скупљају и шире крвни судови, односно подстиче циркулација. Идеално би било да почнете с топлом водом, туширате се њом око 30 секунди до два минута, а потом пустите хладнију и поновите овај процес пет пута.

Бавите се физичком активношћу

Један од најмање популарних савјета свакако је онај да будемо активнији, али ако нисте љубитељ теретана, трчања и редовног вјежбања, потрудите се макар да што више и што чешће ходате — ваше ноге ће вам бити захвалне!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана