Lagane i udobne – espadrilama ne odolijevaju ni kraljice

GS
Foto: Arhiva

Espadrile, lagana ljetnja obuća sa đonom od kanapa, popularna je na svim meridijanima. Uz ljetnje ležerne kombinacije rado ih nose i pripadnice evropskih kraljevskih porodica.

Stvorena da bude funkcionalna i laka za nošenje, klasična espadrila je uniseks cipela koja datira još iz 13. vijeka i vodi porijeklo iz Španije. Na svjetsku modnu scenu ih je izbacio Iv Sen Loran sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Iako pravljena kao cipela pristupačna i dostupna svima, nerijetko je nose i ljubitelji visoke mode.

Ne samo zbog činjenice da potiču iz njene domovine, espadrile su vrlo čest izbor obuće španske kraljice Letisije. Nebrojeno puta viđali smo je u različitim modelima: niskim, visokim, sa debelom ili tankom potplatom, od platna ili od kože.

U svom ormanu ima primjerak za svaku odjevnu kombinaciju, a često je tokom leta možemo vidjeti u espadrilama kako šeta sa ćerkama, Leonorom i Sofijom, kojima je to takođe omiljena obuća.

Nedavno se, prilikom otvaranja sajma knjiga u Madridu, Letisija pojavila u nežnim pink espadrilama koje su se savršeno uklopile uz njenu lepršavu haljinu iste boje. Ovaj brend se odmah pohvalio kraljičinim izborom.

Nije tajna da espadrile često obuva i vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton, ali ovoga puta skrenućemo pažnju na jednu drugu damu iz britanske kraljevske porodice, suprugu najmlađeg kraljičinog sina Edvarda, Sofi od Veseksa.

Ova decentna i elegantna grofica, koju smatraju omiljenom snahom kraljice Elizabete, često bira različite modele ove popularne i lagane obuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana