Лагане и удобне – еспадрилама не одолијевају ни краљице

ГС
Foto: Arhiva

Еспадриле, лагана љетња обућа са ђоном од канапа, популарна је на свим меридијанима. Уз љетње лежерне комбинације радо их носе и припаднице европских краљевских породица.

Створена да буде функционална и лака за ношење, класична еспадрила је унисекс ципела која датира још из 13. вијека и води поријекло из Шпаније. На свјетску модну сцену их је избацио Ив Сен Лоран седамдесетих година прошлог вијека.

Иако прављена као ципела приступачна и доступна свима, неријетко је носе и љубитељи високе моде.

Не само због чињенице да потичу из њене домовине, еспадриле су врло чест избор обуће шпанске краљице Летисије. Небројено пута виђали смо је у различитим моделима: ниским, високим, са дебелом или танком потплатом, од платна или од коже.

У свом орману има примјерак за сваку одјевну комбинацију, а често је током лета можемо видјети у еспадрилама како шета са ћеркама, Леонором и Софијом, којима је то такође омиљена обућа.

Недавно се, приликом отварања сајма књига у Мадриду, Летисија појавила у нежним пинк еспадрилама које су се савршено уклопиле уз њену лепршаву хаљину исте боје. Овај бренд се одмах похвалио краљичиним избором.

Није тајна да еспадриле често обува и војвоткиња од Кембриџа, Кејт Мидлтон, али овога пута скренућемо пажњу на једну другу даму из британске краљевске породице, супругу најмлађег краљичиног сина Едварда, Софи од Весекса.

Ова децентна и елегантна грофица, коју сматрају омиљеном снахом краљице Елизабете, често бира различите моделе ове популарне и лагане обуће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана