Bivša zaposlena tuži Viktoriju Bekam zbog povreda na poslu

GS
Bivša zaposlena tuži Viktoriju Bekam zbog povreda na poslu

Viktoriju Bekam tuži bivša zaposlena koja tvrdi da je pretrpjela "povredu koja se mijenja u životu" radeći za modnog mogula.

 

Kristina Kubilijen je radila za brend Viktorije Bekam osam godina u njihovom studiju u Londonu, od novembra 2011. do avgusta 2019. kao rezač šablona na tkaninama.

Sada tuži firmu "Victoria Beckham Ltd", tvrdeći da je u svom poslu dobila sindrom karpalnog tunela radeći 15 sati dnevno sedam dana u nedelji, bez redovnih pauza. Advokatica gospođe Kubilijen potvrdila je da njena firma preduzima "ozbiljne pravne postupke" protiv "Victoria Beckham Ltd".

"Klijentkinja je sjekla šablone i bila je vrlo dobra u ovom poslu, i baš zbog toga su joj stalno davali da radi dugo ali i sa teškim tkaninama. Upravo ti ponavljajući, nespretni i neprekidni pokreti uzrokuju da sindrom karpalnog tunela brzo napreduje u rukama i zglobovima. Kada sam je posljednji put vidjela, jedva je uspjela da otvorila torbu. Nije u stanju da radi i morala je da se podvrgne operaciji da bi imala bilo kakav pokret u rukama", navodi advokatica.

Sindrom karpalnog tunela utiče na ruke i prste i proizlazi iz pritiska na srednji nerv zgloba. Može se prouzrokovati ponavljajućim pokretima. Ovaj sindrom može izazvati ukočenost, trnjenje i bol u rukama i prstima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana