Бивша запослена тужи Викторију Бекам због повреда на послу

ГС
Бивша запослена тужи Викторију Бекам због повреда на послу

Викторију Бекам тужи бивша запослена која тврди да је претрпјела "повреду која се мијења у животу" радећи за модног могула.

 

Кристина Кубилијен је радила за бренд Викторије Бекам осам година у њиховом студију у Лондону, од новембра 2011. до августа 2019. као резач шаблона на тканинама.

Сада тужи фирму "Вицториа Бецкхам Лтд", тврдећи да је у свом послу добила синдром карпалног тунела радећи 15 сати дневно седам дана у недељи, без редовних пауза. Адвокатица госпође Кубилијен потврдила је да њена фирма предузима "озбиљне правне поступке" против "Вицториа Бецкхам Лтд".

"Клијенткиња је сјекла шаблоне и била је врло добра у овом послу, и баш због тога су јој стално давали да ради дуго али и са тешким тканинама. Управо ти понављајући, неспретни и непрекидни покрети узрокују да синдром карпалног тунела брзо напредује у рукама и зглобовима. Када сам је посљедњи пут видјела, једва је успјела да отворила торбу. Није у стању да ради и морала је да се подвргне операцији да би имала било какав покрет у рукама", наводи адвокатица.

Синдром карпалног тунела утиче на руке и прсте и произлази из притиска на средњи нерв зглоба. Може се проузроковати понављајућим покретима. Овај синдром може изазвати укоченост, трњење и бол у рукама и прстима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана