Srpska sarma prešla 7.609 kilometara od Beograda do Vašingtona

Tanjug
Foto: CarGo

BEOGRAD- Restoran Ambar, prvi moderni, internacionalni lanac restorana balkanske kuhinje, od nedavno je dostupan i preko CarGo Batlera i to na tri lokacije, u Beogradu, Vašingtonu i Klarendonu, pa je tako srpska sarma prešla 7.609 kilometara od Beograda do Vašingtona, saopštio je danas CarGo.

Ambar kombinuje tradiciju i njeno nasljeđe sa modernim dodacima, a od sada će i korisnici CarGo Batlera kod kuće moći da dobiju parče ovog jedinstvenog pristupa balkanskoj kuhinji.

Uz to, korisnici Banka Intesa kartica dobiće i 50 odsto popusta na cijeli meni.

Navodi se da je beogradski Ambar pokrenut nakon ogromnog uspjeha brenda u Vašingtonu i predstavlja savršeno odredište i za turiste i za lokalce.

Ambar je najponosniji na činjenicu da su svi sastojci koji uđu u kuhinju najkvalitetniji na tržištu - od mesa, preko svježeg povrća, začina, žitarica, sokova, pa sve do žestina.

"Restorani Ambar su zaista postigli ''koncept bez granica'' na dva kontinenta, uzimajući najbolje iz SAD-a i sa Balkana. Naša kuhinja osvojila je srca i apetite američke javnosti, a srpska sarma je prešla 7.609 kilometara od Beograda do Vašingtona", kaže direktor CarGo Tehnologies Vuk Guberinić.

On je rekao i da je Ambar na taj način kao međunarodni brend pomogao da se donekle izmijeni višedecenijski nepovoljan prizvuk Balkana.

"Zato smo posebno ponosni što smo postali partneri sa ovim pravim kulturnim ambasadorima", naveo je Guberinić.

Ambar na Kapitol hilu je prvi moderni, internacionalni restoran balkanske kuhinje osnovan u Vašingtonu 2013. godine.

Vrlo brzo je osvojio srca američke javnosti i podigao međunarodnu potražnju za modernom i prefinjenom balkanskom kuhinjom.

Proglašen je i za restoran broj 1 na Trip Advisoru u cijelom Vašingtonu i to mjesto zadržava više od godinu dana.

Pored toga, dobio je vrhunski pečat preporuke od Mišelinovog vodiča, koji je ovaj restoran predstavio kao "mjesto koje treba da posjetite sa velikim apetitom".

Street guy hospitality grupa, kojoj pripada i Ambar, zapošljava više od 400 radnika na dva kontinenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana