Ova namirnica snižava pritisak i djeluje kao afrodizijak

GS
Ova namirnica snižava pritisak i djeluje kao afrodizijak

Da li ste znali da se u našoj bašti krije tajna za vaše zdravlje? Dok smo zauzeti istraživanjem egzotičnih namirnica sa svih krajeva svijeta, zaboravili smo na moćnu cveklu koja je tu, neposredno pred nama.

Svetlana Čokorilo, nutricionista-dijetetičar, otkriva tajnu ove super namirnice koja se rijetko koristi u našoj svakodnevnoj ishrani, a koja ima nebrojene koristi za naše tijelo.

Studija iz 2008. otkrila je da sok od cvekle može značajno sniziti krvni pritisak samo tri sata nakon konzumacije. Ali to nije sve – cvekla djeluje i kao afrodizijak, poboljšavajući potenciju kod muškaraca.

Pored toga, cvekla povoljno utiče na sportske performanse, a zbog svojih antibakterijskih svojstava, pomaže u borbi protiv virusa i bakterija koje vrebaju u našem okruženju.

Osim što štiti jetru i poboljšava nivo holesterola, cvekla je dokazano i saveznik u borbi protiv negativnih efekata radijacije, piše Blic.

Sa izuzetno visokim nivoom folata i vitaminom C, cvekla je nezamjenljiv dodatak svakoj ishrani. Zato nemojte zanemariti ovu skrivenu supermoć – dodajte cveklu u svoj jelovnik i osjetite koristi za vaše zdravlje i vitalnost!
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana