Miris davnih vremena uz nove arome i ambijent

Ilijana Božić
Miris davnih vremena uz nove arome i ambijent

BANjALUKA - Moderne krofne, mirisom vanilije i davnih vremena, mame Banjalučane u “Zakuvaj krofne”, a dolaskom proljeća i sezonskog voća u ovom slatkom kutku očekuju ih i novi specijaliteti. Mnogo ljubavi, truda, energije i znanja utkano je u recepture koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Vlasnik ove radnje Predrag Tošić kazao je da sve sladokusce oduševljavaju novi buketi sačinjeni od krofni različitih ukusa i boja.

 - Pravimo ih od mini i standardnih krofni. Kupci mogu sami da izaberu broj slatkih kolačića u buketu. Da li će to biti pet ili 15, to prepuštamo njima. Sve su punjene vanilijom i prelivene ružičastom, bijelom, crnom ili plavom čokoladom - rekao je Tošić i dodao da za deset ili 12 KM neko može da dobije ukusan poklon.                                                                                                               

Naglasio je da će od sljedeće sedmice u “Zakuvaj krofne” pored slatkih princeza u ponudi biti i slane te da će ljubitelji ukusnog tijesta moći da se prepuste neodoljivim aromama u ambijentu lijepo uređene bašte.                                                                                                                                       

- Želimo da naše goste obradujemo i slanim krofnama, te stoga uvodimo “pica krofnu” sačinjenu od šunke, sira, paradajz sosa i origana tako da podsjeća na pravu picu. Takođe, planiramo da ponudimo i krofne za doručak. Porcija će podrazumijevati tri mini krofne. Jedna će biti sa kulenom, sirom i pavlakom, druga će sastojcima podsjećati na picu, a treća će biti slatka sa tamnom čokoladom - rekao je Tošić.                                                                                                           

Dodao je da će uz slane i slatke krofne posjetioci moći da uživaju i u kafi pravljenoj na malo drugačiji način. Ono što je prethodnih dana ukusom i izgledom očaravalo sladokusce su voćne krofne.                                                                                                                                                                 

- Dolaskom proljeća i sezonskog voća rođene su i nove ideje, pa su tako nastale “krofna užitak” punjena vanilijom, prelivena čokoladom i svježim jagodama, te “krofna gracija” sličnog sastava sa trešnjama na vrhu. One su veoma interesantne, a kombinacija vanilije i jagode, te vanilije i trešnje uz dodatak crne čokolade pored toga što izgleda veoma dekorativno, nešto je što većini prija - kazao je Tošić.

“PMS” najtraženija

Prema riječima Predraga Tošića najtraženija je “PMS krofna” punjena nutelom, prekrivena tamnom čokoladom i mrvicama keksa sa kombinacijom šlaga i kandirane trešnje na vrhu. - Ne znamo da li je tražena zbog ukusa ili naziva, ali od početka je među omiljenima, a jednako je kupuju i muškarci i žene - uz smijeh je kazao Tošić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana