Jogurt za ravan stomak: Bez mnogo muke skinite kilograme

GS
Jogurt za ravan stomak: Bez mnogo muke skinite kilograme

Ukoliko ste prezaposleni i nemate vremena da se pridržavate zahtijevnih dijetalnih režima ishrane, predlažemo vam “jogurt dijetu”.

Istraživanja su pokazala da ako se pije pola litra jogurta dnevno, može da se smrša za čak jedan konfekcijski broj. Naime, profesor Majkl Zemel sa Univerziteta Tenesi, koji je sproveo istraživanje kaže da ljudi koji dnevno popiju pola litra jogurta i smanje unos kalorija izgube 22 odsto više sveukupnih masti u organizmu i 81 odsto više masnih naslaga na stomaku.

Muškarcima može da bude zanimljivo i istraživanje Tehnološkog instituta iz Masačusetsa, u kom je otkriveno da jogurt podstiče plodnost.

“Jogurt dijeta” zauzima sam vrh među popularnim brzim dijetama i to sa razlogom. Osim što efikasno pomaže u skidanju viška kilograma, povoljno utiče na probavu, detoksikaciju organizma i jačanje imunološkog sistema.

Varijanta jogurt dijete koju predlažemo drži se tri dana zaredom, zatim se pravi kratka pauza, pa se može ponoviti zavisno od viška kilograma koje treba skinuti.

Doručkuje se i večera kod kuće, a ručak i užinu možete ponijeti sa sobom na posao.

PRVI DAN

Doručak: niskomasni jogurt sa pahuljicama po izboru

Ručak: povrće sa pirinčem začinjeno maslinovim uljem, solju i biberom

Užina: voćni jogurt

Večera: salata od šargarepe, jabuke, malo šunke i jogurt. Ukoliko želite nabrojane sastojke možete prodinstanti na malo maslinovog ulja i nakon toga u pripremljenu smjesu dodati nemasni jogurt

DRUGI DAN

Doručak: salata od krastavca i jogurta

Ručak: ćuretina ili pileće bijelo meso uz dodatak jedne paprike, paradajza i šampinjona koje je potrebno kratko propržiti na maslinovom ulju. Kada se smjesa ohladi, u nju se dodaje jedan jogurt.

Užina: jogurt

Večera: jogurt sa šumskim voćem, najbolje pripremljen od svježih sastojaka

TREĆI DAN

Doručak: voćni jogurt sa cimetom u kućnoj pripremi

Ručak: 150 g oslića, salata od krastavca, jogurta i malo senfa

Užina: jogurt

Večera: 100 g testenine sa jednim jajetom i paprikom uz dodatak niskomasnog jogurta



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana