Obili prodavnicu i kuću, pa pozvali policiju da im pomogne u premještanju stvari

GS
Obili prodavnicu i kuću, pa pozvali policiju da im pomogne u premještanju stvari

DžEKSONVIL - Policija na Floridi uhapsila je dvoje provalnika nakon što je jedan od njih pozvao broj hitnih službi, sa namjerom da zatraži od policije pomoć pri premještanju stvari iz kuće u koju su provalili, saopštile su vlasti.

Prethodno je provaljena diskontna prodavnica "Dolar Dženeral" i "ukradeno je više stvari", navodi se u saopštenju kancelarije šerifa okruga Polk, koja je dokumentovala navodni incident u izjavi o hapšenju i objavi na Fejsbuku, prenio je Gardijan.

Dok su policajci pregledali bezbjednosne snimke iz prodavnice, jedan je prepoznao osumnjičenog i identifikovali su ga kao Martin Gonzales-Garsiju, ali vlasti nisu mogle odmah da ga lociraju.

Kasnije tog dana, međutim, uslijedio je poziv hitnim službama o kojem "niko nije govorio". Kada su policajci stigli u kuću iz koje je stigao poziv, vidjelo se da u njoj niko ne živi, ali su pronašli "neosigurana vrata" i ušli u kuću da se uvjere da je sve u redu.

Tamo su pronašli Gonzales-Garsiju i njegovu djevojku Ašjaliz Roldan-Oskasio, koji "nisu imali veze sa kućom". Gonzales-Garsija je uhapšen zbog pljačke prodavnice i te kuće, a Roldan-Oskasio je optužena za provalu u praznu kuću.

- A onda je uslijedilo Lizino iznenađujuće priznanje - saopštila je šerifova kancelarija u svojoj objavi na Fejsbuku.

Kako se navodi u saopštenju, rekla je da je pozvala hitnu službu kako bi policija pomogla njoj i Martinu da prenesu stvari iz kuće u koju su provalili, a oni su pokušavali da dobiju prevoz do aerodroma, jer su htjeli da odu do Njujork za vikend.

- Zamjenici su im pomogli sa stvarima i odvezli ih, ali ne do aerodroma. Odvezli su ih u zatvor, koji je ionako bolji od Njujorka - navodi se u saopštenju šerifove kancelarije.

Prema izjavi o hapšenju, Gonzalez-Garsija je rekao da je "počinio provalu u Dolar Dženeral, jer je morao da nabavi predmete koje će prodati da bi zaradio novac".

U izjavi se navodi da je Gonzales-Garsija rekao da je znao da je ono što je uradio pogrešno, ali da mu je bio potreban novac i naveo da zna da kuća nije njegova i da nije imao dozvolu da bude unutra, ali da je morao da uđe unutra da bi se sakrio od hladnoće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana