Novi Zeland: Foka provalila u kuću, isprepadala mačku pa legla na kauč

G.S.
Foto: 7news

Radoznala mlada foka vraćena je u more nakon što je provalila u kuću na Novom Zelandu, uznemiravala mačku koja je tu boravila, motala se u hodniku nekoliko sati dok su djeca spavala i čudom ništa nije uništila.

Porodica Ros sa planine Maunganui bila je više nego iznenađena kada je u srijedu ujutro pronašla novozelandsku foku u svom domu, koji je udaljen oko 150 metara od obale.

Fil Ros, koji je morski biolog, rekao je da je bila nesreća što on jedini nije bio kod kuće u to vrijeme.

"Velika šala je da je ovo zaista jedina hitna situacija u porodici u kojoj bi bilo korisno imati morskog biologa u kući", rekao je. “Zaista sam propustio svoje vrijeme da zablistam.”

Ros je rekao da je njegova supruga Džen ustala nešto prije 6 ujutro u srijedu kako bi otišla u teretanu.

“Kad je ušla u auto, nešto je zalajalo odozdo i odšuljalo se. Mislila je da je to nečiji pas… i nije baš previše razmišljala o tome.”

Ros je rekao da je foka uspjela da se probije kroz dve ograde kako bi ušla u kuću. On je naišao na svoju mačku, Koko, napolju, neposredno nakon što je Džen napustila imanje.

Džen je probudila njihovo dvoje djece, Noa (12) i Arija (10), da dođu i vide "svog novog ljubimca".

Foka je provela vrijeme u dnevnoj sobi na kauču prije nego što je Džen uspjela da je izvede kroz ulazna vrata u dvorište. 

Iz Odjela za konzervaciju pojavili su se u 10 ujutro da odnesu foku nazad u more. U međuvremenu, mačka Koko je odjurila do komšijine kuće. Kada se vratila u svoju kuću, odbila je da siđe dole jer je „očigledno bila prilično traumatizovana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana