Нови Зеланд: Фока провалила у кућу, испрепадала мачку па легла на кауч

G.S.
Foto: 7news

Радознала млада фока враћена је у море након што је провалила у кућу на Новом Зеланду, узнемиравала мачку која је ту боравила, мотала се у ходнику неколико сати док су дјеца спавала и чудом ништа није уништила.

Породица Рос са планине Маунгануи била је више него изненађена када је у сриједу ујутро пронашла новозеландску фоку у свом дому, који је удаљен око 150 метара од обале.

Фил Рос, који је морски биолог, рекао је да је била несрећа што он једини није био код куће у то вријеме.

"Велика шала је да је ово заиста једина хитна ситуација у породици у којој би било корисно имати морског биолога у кући", рекао је. “Заиста сам пропустио своје вријеме да заблистам.”

Рос је рекао да је његова супруга Џен устала нешто прије 6 ујутро у сриједу како би отишла у теретану.

“Кад је ушла у ауто, нешто је залајало одоздо и одшуљало се. Мислила је да је то нечији пас… и није баш превише размишљала о томе.”

Рос је рекао да је фока успјела да се пробије кроз две ограде како би ушла у кућу. Он је наишао на своју мачку, Коко, напољу, непосредно након што је Џен напустила имање.

Џен је пробудила њихово двоје дjеце, Ноа (12) и Арија (10), да дођу и виде "свог новог љубимца".

Фока је провела вријеме у дневној соби на каучу прије него што је Џен успјела да је изведе кроз улазна врата у двориште. 

Из Одјела за конзервацију појавили су се у 10 ујутро да однесу фоку назад у море. У међувремену, мачка Коко је одјурила до комшијине куће. Када се вратила у своју кућу, одбила је да сиђе доле јер је „очигледно била прилично трауматизована“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана