Noja naručio dok je bio pijan: Zaplijenjeno stotinjak egzotičnih životinja pronađenih u podrumu kuće

Tanjug
Noja naručio dok je bio pijan: Zaplijenjeno stotinjak egzotičnih životinja pronađenih u podrumu kuće

NjUJORK - Vlasti Njujorka su zaplijenile oko stotinu životinja iz kuće na Long Ajlendu, među kojima je bio veliki broj egzotičnih vrsta - uključujući ogromnog afričkog puža, kornjaču sulkatu i južnoameričkog noja.

Životinje, od kojih su neke ugrožene vrste, otkrile su državne i lokalne vlasti  u podrumu i dvorišnoj šupi kuće u predgrađu Nort Belmor, oko 24 kilometra istočno od Njujorka.

Iz policije su naveli da ne mogu da imenuju vlasnika životinja, koji živi u kući sa roditeljima, jer je istraga u toku.

U saopštenju se navodi da je istraga otvorena nakon što je muškarac počeo da se pojavljuje sa životinjama na događajima kao što su rođendanske predstave i ulični sajmovi.

Vlasnik menažerije je optužen za 30 prekršaja vezanih za ilegalno posjedovanje životinja, prema dobrotvornoj organizaciji za zastupanje životinja "Humane Long Island ".

-Imao je mnogo životinja kojima nije mjesto u predgrađu, tačka. Pogotovo ne u nečijoj šupi ili podrumu - rekao je Džon Di Leonardo, predsjednik i izvršni direktor organizacije, koja je preuzela starateljstvo nad nekoliko desetina životinja, uključujući petomjesečnu ženku južnoameričkog noja po imenu Edi pronađenu u prepunom podrumu, prenosi Asošiejted pres.      

Di Leonardo je rekao da mu je čovjek rekao da je naručio jaje noja preko interneta dok je bio pijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana