Vocap: Do 15. maja produžen rok za korisnički apdejt

Tanjug
Vocap: Do 15. maja produžen rok za korisnički apdejt

LONDON - Kompanija Vocap je objavila da za tri mjeseca, do 15. maja, odlaže promjene uslova korišćenja svoje usluge jer su brojni korisnici izbrisali ovu aplikaciju u strahu da će taj servis njihove povjerljive podatke dijeliti sa kompanijom Fejsbuk.

U objavi kompanije Vocap stoji da su lični podaci oduvijek bili enkriptovani (zaštićeni) i da će i nadalje biti zaštićena privatnost korisnika, iako praksa da se neke infomacije dijele sa Fejsbukom nije nova, ali neće biti proširivana u buduće, prenosi BBC.

U međuvremenu je kompanija Signal juče saopštila da ima “tehničkih poteškoća” jer se prilagođava kako bi mogla da primi milione novih korisnika koji su očigledno ugasili svoje Vocap aplikacije i pristupili Signalu.

“Milioni i milioni novih korisnika šalju poruke da je privatnost važna”, rekli su iz Signala u postu na Tviteru.

Najava Vocapa da će tražiti od korisnika da apdejtuju svoje aplikacije pod novim uslovima korišćenja stvorila je paniku i izazvala bijes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju osnovnih vrijednosti Vocapa koji je i stekao brojne korisnike upravo zbog reputacije da su na toj platformi podaci korisnika zaštićeni.

“Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja i želimo da objasnimo činjenice i naše principe”, naglasili su iz Vocapa u saopštenju na blogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana