Воцап: До 15. маја продужен рок за кориснички апдејт

Танјуг
Воцап: До 15. маја продужен рок за кориснички апдејт

ЛОНДОН - Компанија Воцап је објавила да за три мjесеца, до 15. маја, одлаже промjене услова коришћења своје услуге јер су бројни корисници избрисали ову апликацију у страху да ће тај сервис њихове повjерљиве податке дијелити са компанијом Фејсбук.

У објави компаније Воцап стоји да су лични подаци одувијек били енкриптовани (заштићени) и да ће и надаље бити заштићена приватност корисника, иако пракса да се неке инфомације дијеле са Фејсбуком није нова, али неће бити проширивана у будуће, преноси ББЦ.

У међувремену је компанија Сигнал јуче саопштила да има “техничких потешкоћа” јер се прилагођава како би могла да прими милионе нових корисника који су очигледно угасили своје Воцап апликације и приступили Сигналу.

“Милиони и милиони нових корисника шаљу поруке да је приватност важна”, рекли су из Сигнала у посту на Твитеру.

Најава Воцапа да ће тражити од корисника да апдејтују своје апликације под новим условима коришћења створила је панику и изазвала бијес код бројних корисника који су рекли да се ради о напуштању основних вриједности Воцапа који је и стекао бројне кориснике управо због репутације да су на тој платформи подаци корисника заштићени.

“Знамо да је дошло до конфузије и дезинформација око тог ажурирања и желимо да објаснимо чињенице и наше принципе”, нагласили су из Воцапа у саопштењу на блогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана