Viber uvodi funkciju za plaćanje

Srna
Viber uvodi funkciju za plaćanje

BEOGRAD - Viber uvodi mogućnost plaćanja u “čet botovima”, pa će korisnici moći da koriste tu aplikaciju i za nabavku robe i usluga, plaćanjem putem Gugl Pej ili drugih dostupnih rješenja mobilnog elektronskog novčanika.

Ukrajina je izabrana da postane prva zemlja u kojoj će ta funkcija biti aktivirana, dok je primjena u drugim zemljama predviđena tokom 2021. godine, saopštila je kompanija Rakuten viber.

Viber navodi da za svoju desetu godišnjicu pravi važan korak u finansijskim tehnologijama, kao dodatak na postojeće funkcije u domenu razmjena poruka.

Taj potez predstavlja prekretnicu u daljem razvoju sveobuhvatne platforme radi podmirenja svih potreba svojih korisnika, uz primjenu najboljih mjera za zaštitu njihove privatnosti.

Viberova funkcija plaćanja putem autorizovanih čet botova će omogućiti korisnicima da plaćaju prozivode i usluge trgovaca bezbjedno i direktno.

Korisnici će biti u obavezi u slučaju da njihova banka to odobrava da registruju svoju debitnu ili kreditnu karticu u njihov elektronski novčanik, čime mogućnost plaćanja postaje dostupna putem bilo kog čet bota razvijenog na Viberovom interfejsu za programiranje čet botova (API).

Sa strane prodavca - kompanije koje žele da prihvate uplate ovim putem se povezuju sa pružaocem usluge plaćanja koji podržava ovu vrstu finansijskih transakcija, kreiraju čet bot na viberu i omogućavaju plaćanje putem.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana