Вибер уводи функцију за плаћање

Срна
Вибер уводи функцију за плаћање

БЕОГРАД - Вибер уводи могућност плаћања у “чет ботовима”, па ће корисници моћи да користе ту апликацију и за набавку робе и услуга, плаћањем путем Гугл Пеј или других доступних рјешења мобилног електронског новчаника.

Украјина је изабрана да постане прва земља у којој ће та функција бити активирана, док је примјена у другим земљама предвиђена током 2021. године, саопштила је компанија Ракутен вибер.

Вибер наводи да за своју десету годишњицу прави важан корак у финансијским технологијама, као додатак на постојеће функције у домену размјена порука.

Тај потез представља прекретницу у даљем развоју свеобухватне платформе ради подмирења свих потреба својих корисника, уз примјену најбољих мјера за заштиту њихове приватности.

Виберова функција плаћања путем ауторизованих чет ботова ће омогућити корисницима да плаћају прозиводе и услуге трговаца безбједно и директно.

Корисници ће бити у обавези у случају да њихова банка то одобрава да региструју своју дебитну или кредитну картицу у њихов електронски новчаник, чиме могућност плаћања постаје доступна путем било ког чет бота развијеног на Виберовом интерфејсу за програмирање чет ботова (АПИ).

Са стране продавца - компаније које желе да прихвате уплате овим путем се повезују са пружаоцем услуге плаћања који подржава ову врсту финансијских трансакција, креирају чет бот на виберу и омогућавају плаћање путем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана